REKLAMI GEÇ

Tam kapanma sonrası nasıl bir normalleşme olacak? 3 aşamalı plan konuşuluyor

Tam kapanma sonrası nasıl bir normalleşme olacak? 3 aşamalı plan konuşuluyor

Türkiye 29 Nisan’dan bu yana tam kapanma uyguluyor. 17 Mayıs’a kadar sürecek olan tam kapanmanın uzatılıp uzatılmayacağı tartışılırken, yasak sonrası normalleşmenin adımları da konuşulmaya başlandı. Tam kapanma sonrası 17 Mayıs, 1 Haziran ve 1 Temmuz tarihleri öne çıkıyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 7 Mayıs 2021 Cuma, 17:12

Koronavirüsle mücadele kapsamında uygulanan tam kapanma kararının bitmesine 10 gün kala normalleşme sürecine nasıl bir geçiş yapılacağı tartışılıyor. Konuşla ilgili farklı senaryolar ortaya atılırken, öne çıkan kanı bir anda açılmanın vakaların yeniden yükselmesine neden olacağını yönünde.

Tam kapanmada ana kriter günlük vaka sayılarının 5 bine gerilemesi. Eğer bu gelişme yaşanırsa sıkı tedbirler esnetilecek ve açık alanlarda kontrollü normalleşmeye geçilecek.

3 aşamalı normalleşme takviminin uygulanması bekleniyor. Buna göre 17 Mayıs sonrası restoran ve kafe gibi işletmeler açık alanlarda hizmet verecek, işletmelerde saat sınırı 21.00 olacak ve pazar günü sokağa çıkma yasağı uygulanacak.

1 Haziran sonrası sokağa çıkma yasağı kaldırılacak, işletme saati 22.45’e çıkarılacak ve eğitim öğretim uzaktan eğitimle sonlandırılacak.

1 Temmuz sonrası mekanların kapalı alanlarında da hizmet verilmeye başlanacak. Hemen hemen tüm yasaklar kaldırılacak.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı