REKLAMI GEÇ

Tedavileri tamamlanan deniz kaplumbağaları deniz ile buluştu

Tedavileri tamamlanan deniz kaplumbağaları deniz ile buluştu

PAÜ öğretim PAÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yakup Kaska’nın üstlendiği Deniz Kaplumbağaları Araştırma, Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi’nde (DEKAMER) tedavileri tamamlanan 2 deniz kaplumbağası, PAÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan’ın katıldığı etkinlik ile yeniden deniz ile buluşturuldu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 22 Ekim 2021 Cuma, 16:20

Muğla’nın Ortaca ilçesinde faaliyet gösteren ve Proje Yürütücülüğünü PAÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yakup Kaska’nın üstlendiği Deniz Kaplumbağaları Araştırma, Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi’nde (DEKAMER) tedavileri tamamlanan 2 caretta caretta ve bir yeşil deniz kaplumbağası İztuzu Plajı’ndan denize bırakıldı.

AB’DER YETKİLİLER DE VARDI

Farklı sebeplerle yaralanan ve tedavileri tamamlanarak uydu takip cihazı takılan Alis ve Meyra isimli caretta caretta ile Güçlü isimli yeşil deniz kaplumbağasının yeniden denizler ile buluşturuldu. Törene; Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mehmet Emin Birpınar, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut, Muğla Valisi Orhan Tavlı, PAÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan ile Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Necip Atar katıldı.

REKTÖR KUTLUHAN’DAN DENİZ KAPLUMBAĞASINA MANİ

Tedaviler tamamlanan kaplumbağalar, İztuzu Plajından, protokol üyeleri ve DEKAMER çalışanları tarafından yeniden deniz ile buluşturuldu. Etkinlikte Rektör Kutluhan’ın, doğal yaşamına bırakılan Caretta için okuduğu şiir büyük beğeni topladı. Suya bırakılan Carettaya Rektör Kutluhan şöyle seslendi:

“Selam söyle gittiğin yerlere kaplumbağam Caretta, Güvenli kumsalım DEKAMER’den geldiğini herkese söyle, Üniversitem Pamukkale, okulum Dalyan, hocam Kaska, Güvenle bakarım dünyaya, Sizler de uğrayın Dalyan’a…”

Yorumlar

VATANDAŞ   -  Bağlantı 22 Ekim 2021, 18:03

Tebrikler PAÜ

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı