REKLAMI GEÇ

Türkiye’nin farklı illerinden 70 öğretmenden çocuklar için bir araya geldi, ücretsiz online eğitime başladı

Türkiye’nin farklı illerinden 70 öğretmenden çocuklar için bir araya geldi, ücretsiz online eğitime başladı

Daha önce AB desteği ile 7 Avrupa ülkesinde “Çocuklar ve Sağlık Okuryazarlığı” projesine öncülük etmesiyle gündeme gelen Sarayköylü öğretmen Arzu Kabul, çocukların eğitimi için farklı bir projede daha yer aldı. Farklı şehirlerden 70 öğretmen anasınıfından lise sona kadar öğrenciler için eğitici, öğretici, geliştirici ve oyunların bulunduğu ücretsiz online eğitim sitesi kurdu. Öğretmen Arzu Kabul Türkiye’nin her yerindeki çocukların eğitiminin aynı seviyede olmasını amaçladıklarını belirtti.

Sema Kayılı / DENİZLİHABER / 18 Eylül 2020 Cuma, 09:54

Sarayköylü Öğretmen Arzu Kabul pandemi sürecinde AB desteği ile 7 farklı ülkeden “Çocuklar ve Sağlık Okuryazarlığı” projesinde Denizli horozu’ simgeli ‘Horoocan’ karakterini, neşeli videoları ile Avrupalı çocuklarla buluşturmuştu.

ÜCRETSİZ UZAKTAN EĞİTİM AKADEMİSİ
38 yaşındaki öğretmen bu kez Türkiye genelinde uzaktan eğitime geçilmesiyle birlikti farklı şehirlerden 70 öğretmen ile bir araya gelerek, Uzaktan Eğitim Akademisi’ni kurdular. Anasınıfından lise sona kadar tüm öğrencilerin eşit eğitim almasının hedeflendiği TUZEA adındaki online eğitim sitesinde Türkiye’nin her yerindeki öğrencilere ücretsiz eğitim verecekler.

FARKLI İLLERDEN 70 GÖNÜLLÜ ÖĞRETMEN BİRLEŞTİ
Ağustos ayından bu yana bu proje için teknoloji eğitimi alan 70 öğretmen, Online eğitimle birlikte öncelikle maddi geliri az olan ailelerin çocuklarının eğitimde geride kalmamalarını amaçladı.

3’ncü sınıf öğrenciler için ders videosu çekecek olan Kabul,  bu proje için çok heyecanlı olduklarını belirtti.

EĞİTİMDE EŞİTSİZLİK OLSUN İSTEMİYORUZ
Başarılı öğretmen Kabul, “Karaman’da Vali Ali Akan İlköğretim Okulu’nda öğretmenlik yapan Mehmet Altay hocamızın fikriyle ve öncülüğüyle böyle bir projeye başladık. Online eğitim sisteminin devreye girmesiyle böyle bir karar aldı bize sundu ve biz de kendisine destek verdik. Eğitimde eşitsizlik olsun istemiyoruz. Eğitim için kurduğumuz siteye konu anlatımları, eğlenceli ve öğretici etkinlikler, anasınıfı öğrencileri için el kas gelişimi videoları, soru çözümlü videolar hazırladık, düzenli aralıklarla öğrencilerimizle buluşturmaya devam edeceğiz. Hepimizi heyecanlandıran siteye 16 Eylül tarihinden itibaren videolarımızı yüklemeye başladık. Öğrencilerimize sanal nefes olacağız. Bize öncülük eden Mehmet hocamıza çok teşekkür ederiz” diye konuştu.

Girişimci öğretmenlerin, özellikle pandemi döneminde eğitime tüm öğrencilerin ulaşabilmesini hedeflediği siteye ulaşmak için tıklayınız:

https://sites.google.com/view/tuzea/home?authuser=1

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı