REKLAMI GEÇ

Uğur Kurban’ın yargılandığı dava görüldü, karar duruşması 5 Kasım’da

Uğur Kurban’ın yargılandığı dava görüldü, karar duruşması 5 Kasım’da

Boşanma aşamasında olduğu eşi Hafize Kurban’ı 3 yerinden bıçaklayarak öldürmekle suçlanan Uğur Kurban’ın yargılaması sürüyor. Karar beklenen duruşma, sanığın karar okunurken mahkemede olma talebi nedeniyle ertelendi. Mahkeme öncesi kadın örgütleri adliye önünde bir araya geldi, kadın cinayetlerine tepki gösterdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 17 Eylül 2020 Perşembe, 19:25

27 Ağustos 2019’da boşanmak üzere olduğu eşi Hafize Kurban’ı çocuklarının gözü önünde 3 yerinden bıçaklayarak öldürmekle suçlanan Uğur Kurban’ın yargılaması sürüyor.

6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davaya zanlı Uğur Kurban SEGBİS ile katıldı, Hafize Kurban’ın babası Mustafa Balık ve kız kardeşi Hacer Balık ise mahkemede hazır bulundu.

Duruşmada savcı mütaala verdi. Hafize Kurban ve Uğur Kurban’ın evlilikleri boyunca yaşanan yaralanma olaylarında katil zanlısı Uğur Kurban’ın beraatinin talep edildiği mütaalada ayrıca tahrik indiriminden de faydalanması istendi.

Cinayet zanlısı Uğur Kurban’ın karar okunurken mahkeme salonunda bulunma talebi üzerine, karar duruşması 5 Kasım’a ertelendi.

KADIN ÖRGÜTLERİNDEN TEPKİ
Hafize Kurban davasının her duruşmasında olduğu gibi, karar beklenen bu duruşma öncesinde de kadın örgütleri adliye önündeydi. Kadın örgütleri Hafize Kurban’ın duruşmasından çıkacak sonuca ses olmak için yine toplandıklarını belirterek, kadın cinayetlerine tepki gösterdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı