REKLAMI GEÇ

Ülkü Ocakları’ndan Avdan termik raporu

Ülkü Ocakları’ndan Avdan termik raporu

Denizli Ülkü Ocakları Tavas Bölgesine yapılması planlanan Avdan Termik Santrali ile ilgili ön rapor hazırlattı. Hazırlanan raporda termik santralin geniş bir alanda hem insanlara, hem de çevreye vereceği zararlara dikkat çekildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 1 Mayıs 2020 Cuma, 16:00

Denizli Ülkü Ocakları’nda görevli Mühendis, Avukat ve Sosyologlar tarafından hazırlanan raporda yapılması planlanan termik santralin bölge insanı ve çevreye önemli zararlar vereceğine dikkat çekildi.

Tavas Bölgesine yapılması planlanan Avdan Termik Santrali ile ilgili olarak çalışma yaptıklarını belirten Ülkü Ocakları Başkanı Murat Aydınlı, hazırlamış oldukları çalışmayı rapor haline getirdiklerini belirtti.

“ÇEVREYE ZARAR VERİR”
Yapılması planlanan Termik santralin yörede yaşayan insanların akciğer kanseri ve türevleri başta olmak üzere birçok rahatsızlığa yakalanmasına sebebiyet vereceğini belirten Aydınlı, “Denizli’de yapılmak istenen termik santral özelinde bir değerlendirme yapmamız gerekirse; santral Tavas’a kuş uçuşu olarak 24 km, Avdan köyüne ise yaklaşık 1.2 km mesafede. Termik santral alanına diğer yakın yerleşim yerleri olarak proje alanının batısında yer alan Ademharmanı, Kırköy ve Narlı mahallesi gösteriliyor. Oysa çevresel etki değerlendirmesi (ÇED) raporları düzenlenirken 10-50 km arası mesafe dikkate alınarak bir değerlendirme yapılması isteniliyor. Bu nedenle santralin yakın köyler olan Kurbalık, Gölbaşı, Doğanköy, Denizoluk, Kayapınar, Sofular ve Ebecik başta olmak üzere bütün Tavas Ovası’nı ve Kale’nin ormanlık alanlarını etkileyeceği biliniyor. Bu durum bölgenin oksijen miktarını fazlasıyla düşürecek ve yörede yaşayan insanların akciğer kanseri ve türevleri başta olmak üzere birçok rahatsızlığa yakalanmasına sebebiyet verecektir” dedi.

“TARIM ALANLARI BÜYÜK ZARAR GÖRECEK”
Santral projesinin hayata geçirilmesi için 50 bin zeytin ağacının kesilmesinin planlandığının altını çizen Aydınlı, “Bu durum alenen yöre halkının yaşama hakkını ihlal anlamına gelmektedir. Santralin kurulması halinde yukarıda bahsedilen sebeplerle bölgede oksijen miktarının düşmesinin doğal sonucu olarak bölgede gerçekleştirilen tarım faaliyetleri büyük zarar görecek. Tavas Ovası’nda yetiştirilen mısır, ayçekirdeği, kavun, karpuz, arpa, buğday tarımı ve bahçecilik bitecek. Yöre haklının önemli geçim kaynaklarından biri olan hayvancılık da sona erecek. Bölgede tarım ve hayvancılığın bitmesi yöre halkının geçim kaynaklarını elinden almak, burada yaşayan insanlara maddi olarak büyük bir darbe vurmak demektir” dedi.

Yorumlar

Mehmet   -  Bağlantı 2 Mayıs 2020, 18:00

Denizli bu ihaneti affetmez, dönemin vekillerine bunu hatırlatır. Yanlıştan dönülmeli.

Ümit   -  Bağlantı 2 Mayıs 2020, 14:47

Bütün avrupa da termik zantraller kalkiyor devlet bunlari neden dikkate almiyor. Alternativ enerji kaynaklari var günes enerjisi rüzgar enerjisi gibi onlara neden yönelmiyoruz anlamis degilim. Doga ile birlikte hareket etmemiz lazim

Anıl   -  Bağlantı 1 Mayıs 2020, 23:12

Büyükleri himmet alacakken onlara laf düşmez de ondan konuşamıyorlardır

Eren 20   -  Bağlantı 1 Mayıs 2020, 19:44

Denizli Akpli milletvekilleri, Büyükşehir belediye başkanı sus pus. Neden konuşmuyorlar.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı