REKLAMI GEÇ

Üniversiteler kapandı, eğitim uzaktan olacak

Üniversiteler kapandı, eğitim uzaktan olacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan üniversitelerin yaz dönemine kadar tatil edildiğini belirterek, yurtların depremzedelere tahsis edileceğini ve eğitimin uzaktan olacağını duyurdu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 11 Şubat 2023 Cumartesi, 15:25

Üniversitelerde bulunan Kredi Yurtlar Kurumu’na ait yurtlarını depremzedeler için misafirhane haline getirileceğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Yaz mevsimine kadar üniversitelerimizi tatil ediyoruz, tamamen uzaktan eğitimle yolunu devam edecekler” dedi.

TAŞINMA VE KİRA YARDIMI
Diğer illere gitmek isteyen depremzedelerin belli bir plan dahilinde otellere, yurtlara ve kamu misafirhanelerine yerleştirileceğini ifade eden Erdoğan, “Bu tür yerler ve konteynırlar dışında ev kiralayarak barınmayı tercih edecek vatandaşlarımıza taşınma ve kira yardımına da başlıyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kahramanmaraş merkezli depremlere ilişkin, “Ülkemizin hafızasındaki en büyük felaket olan 1999 depreminden 3 kat daha büyük, 3 kat daha yıkıcıdır. Asrın felaketi olarak nitelenen bu deprem, neredeyse bin kilometrelik bir alanda hissedilmesine rağmen asıl 500 kilometrelik alanda yıkıma yol açmıştır” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı