REKLAMI GEÇ

Vali Atik: “Denizli’nin hak ettiği ne varsa yerine getirmeye çalışacağız”

Vali Atik: “Denizli’nin hak ettiği ne varsa yerine getirmeye çalışacağız”

Denizli Valisi Ali Fuat Atik, göreve geldiği günden beri kentteki sorunlara hakim olmaya başladığını belirterek, “Bu soranların çözümü noktasında bana ne düşüyorsa bu kentte orkestra şefliği yapacağım. Her kurum ne yapacağını biliyor. Biz sadece o uyumu sağlayıcı tedbirleri alacak mekanizmaları geliştireceğiz” dedi.

Ali İbileme / DENİZLİHABER / 23 Haziran 2020 Salı, 12:49

Denizli Valisi Ali Fuat Atik, Polis Evi’nde kentte görev yapan basın mensuplarıyla bir araya gelerek gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. Atik, açıklamanın ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

“ANNE BABAMA NASIL DAVRANILMASINI İSTİYORSAM ÖYLE DAVRANIRIM”
Sözlerine kendinden ve çalışma tarzından bahsederek başlayan Vali Atik, kendi anne-babasına nasıl davranılmasını istiyorsa vatandaşlara öyle davrandığını belirterek, “Benim için sıfatım hayatımda çok alt sıralarda gelir. Ben önce Allah’ın kuluyum sonra anne ve babamın çocuğuyum, eşimin eşiyim, çocuklarımın babasıyım. Ondan sonra da çocuklarımın rızkını temin ettiğim valilik görevim gelir. Ben ailemde nasıl yetiştiysem, ailemle nasılsam vatandaşlarımıza karşı da öyleyim.

Bir gün bu makamdan ayrılacağımı biliyorum, insanın aldığı nefes bile sınırlı. Dolayısıyla ben vali oldum diye Allah’ın sevgili kulu falan değilim. Tek amacımız yüce milletimize en güzel hizmeti yapmak, hak ettiği şekilde muameleye tabi tutulmasını sağlamak. Benim annem babam Trabzon’da yaşıyor. Onlar sokağa çıktığı zaman ya da bir devlet dairesine gittiği zaman onlarına nasıl davranılmasını istiyorsam ben de başkalarının anne ve babalarına öyle davranıyorum” dedi.

“BENİM AYAĞIM UĞURLUDUR”
Kentin sorunlarını çözümü için kentteki diğer yöneticilerle birlikte elinden ne geliyorsa yapacağını aktaran Vali Atik, “Denizli’nin sorunlarına yavaş yavaş hakim olmaya başladık. Denizli-Aydın Otoyolu’nun ihalesi 3 Temmuz’da yapılacak. Ayağım uğurludur inşallah bu sefer iptal olmaz. Bu ve bunun gibi sorunların olduğunu yavaş yavaş öğrenmeye başladım.

Bu sorunların çözümü noktasında da bana ne düşüyorsa bu kentte orkestra şefliği yapacağım. Yoksa her kurum ne yapacağını biliyor. Biz sadece o uyumu sağlayıcı tedbirleri alacak mekanizmaları geliştireceğiz. Gerek yerel siyasetçilerimizle gerek yönetimlerimizle elimizi taşın altına değil gövdemizi koyacağız. Bu kentin hak ettiği, talep ettiği ne varsa yerine getirmeye çalışacağız” diye konuştu.

“KİŞİSEL ÖZGÜRLÜKLER BENİM İÇİN ÖNEMLİ”
Vatandaşların kişisel özgürlüklerine önem verdiğini dile getiren Vali Atik, “Kişisel özgürlüklere çok önem veren bir insanım. Hiç kimseyi ne sosyal yaşantısından dolayı ne inancından dolayı hiçbir şekilde asla bir ayrıma tabi tutmam. Bunu yapmanın da insanlık dışı bir davranış olduğuna inanırım. Herkesin bir özgürlük alanı vardır, hiç kimsenin bu alana yaklaşmaması gerekir, yaklaşmayı bile düşünmesi beni rahatsız eder” ifadelerini kullandı.

“ÇALIŞMA MEKANİZMASININ İŞLEYİŞİNİ TEMİN ETMEK BENİM GÖREVİM”
Kentteki kamu kurum ve kuruluşlarının işleyişinden kendisinin sorumlu olduğunu vurgulayan Vali Atik, “Kamunun işleyişi anlamına, o çarkların düzgün işlemesi için denetimlerimiz olacak. Buradaki devlet mekanizmasının başında ben varım. Bu mekanizmanın da iyi işlemesini temin etmek benim görevim. Eğer devletin çarklarında iz bozukluk varsa sorumluluk bana aittir” dedi.

Yorumlar

Zafer   -  Bağlantı 24 Haziran 2020, 09:51

Sosyal mesafeye uymamışlar, hiçbirinde maske yok…?

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı