REKLAMI GEÇ

Vali Atik’ten Engelliler Günü mesajı

Vali Atik’ten Engelliler Günü mesajı

Vali Ali Fuat Atik, Engelliler Haftası nedeniyle mesaj yayınladı. Vali Atik, engelli vatandaşların yaşamını kolaylaştırmak, yalnız olmadıklarını hissettirmek ve hayat standartlarını yükseltmenin sosyal devlet ilkesinin bir gereği olduğu gibi ahlaki ve vicdani bir görev olduğunu söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 11 Mayıs 2022 Çarşamba, 14:11

Önce insan diyen bir geleneğin mensubu olduklarını ifade eden Vali Atik, her konuda engellilerin yanında yer almayı kendilerine görev bildiklerini söyledi.

Vali Atik, “Her insanın bir engelli adayı olduğu gerçeğinden hareketle engelliliğin yalnızca muhatabını ve yakın çevresini ilgilendiren bir sağlık sorunu olarak değerlendirilmemesi gerektiğini düşünmekteyiz. Engellilik, sosyal ve toplumsal boyutlarıyla ele alındığında toplumu yakından ilgilendiren ve sorunlarına çözüm bulma konusunda tüm bireylerin ortak hareket etmesiyle mesafe katedilebilecek bir durumdur. Bu anlamda içinde bulunduğumuz haftayı, engellilerimizin sorunlarına farkındalık oluşturma ve temel hakları olan hayata etkin katılımlarını kimseye muhtaç olmadan sağlama hususunda fırsat olarak görmekteyiz.

Huzurlu ve güvenli bir toplum oluşturmanın yolu, engelli kardeşlerimizi toplumun ayrılmaz birer parçası olarak görmekten geçer. Bu bağlamda devletimiz engellilerin sosyal hayata katılımlarını sağlamak-artırmak için yoğun çalışmalar yürütmektedir. Valilik olarak biz de başta eğitim, sağlık ve spor alanlarında olmak üzere onların her bakımdan yetişmeleri ve toplumsal hayata sağlıklı bireyler olarak katılımlarının sağlanmasına yönelik çalışmalar yürütmekte, eğitim, istihdam, sağlık, bakım ve sosyal güvenliğe ilişkin sorunlarının çözümü için büyük çaba sarf etmekteyiz. Çünkü engelli vatandaşlarımızın meslek sahibi olup, üretken hale gelerek soysal hayatın içinde kendine yetebilen bireyler olduklarını görmek bizleri mutlu etmekte, kıvanç duymamıza vesile olmaktadır.

Engelsiz bir dünya oluşturma yolunda engelli vatandaşlarımızın toplumla bütünleşmesini sağlayacak tüm çalışmaların destekçisi olmaya devam edeceğimizi bir kez daha vurgulayarak asıl engelin elde, kolda, gözde değil kalplerde ve vicdanlarda olduğunu belirtmek isteriz. Bu anlayışla tüm vatandaşlarımızı engelli vatandaşlarımıza yardımcı ve destek olmaya, onların sorunlarını kendi sorunları bilerek üzerlerine düşen görevleri yerine getirmeye davet ediyor, kararlı duruşları ve çabalarıyla hepimize örnek olan engelli vatandaşlarımızın aileleriyle birlikte mutlu, huzurlu bir ömür geçirmelerini diliyorum” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı