REKLAMI GEÇ

Yapı denetim şirketi sahte kaşe ve şifre ile yarım milyondan fazla vurgun yapmış

Yapı denetim şirketi sahte kaşe ve şifre ile yarım milyondan fazla vurgun yapmış

Merkezefendi Belediyesi’nin kaşesinin sahtesini yaptırıp, çalıntı şifre ile vurgun yapan yapı denetim şirketi ile ilgili Denizli Emniyet Müdürlüğü’nden açıklama geldi. Polis, şirket yetkilisi 3 kişinin tutuklandığı olayda 551 bin 909 lira 82 kuruşluk kamu zararı tespit etti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 23 Kasım 2020 Pazartesi, 17:14

Merkezefendi Belediyesi’nin usulsüzlüğü tespit edip Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunduğu, Denizli Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi’nin de operasyon yaptığı yapı denetim vurgununda yeni detaylar ortaya çıktı.

Denizli Emniyet Müdürlüğü yaptığı yazılı açıklama ile operasyonun detaylarını paylaştı. Açıklamada, “Şüpheli yapı denetim firması yetkilileri/çalışanlarının iskân ruhsatı almak için belediye çalışanlarının bilgisayar oturum şifrelerini temin ederek yetkisiz şekilde sisteme ulaşım sağladıkları, düzenledikleri sahte evraklarla ödemeleri gereken harç ve diğer bedelleri ödemeden sahte belgeyle birçok iskan ruhsatı aldıkları ‘Resmi Belgede Sahtecilik (TCK 204) ve Kamu Zararına Nitelikli Dolandırıcılık (TCK 158)’ suçlarının soruşturmasına yönelik belediye çalışanlarına ait kriminal incelemede çalışanlara ait bilgisayar oturum şifrelerinin kullanıldığı tespit edilmiştir” denildi.

Açıklamada, vurgunun boyutu ile ilgili açıklamada devamla, “Konuyla ilgili olarak Belediyenin Denizli Cumhuriyet Başsavcılığına sunmuş olduğu dökümanlar üzerinde yapılan bilirkişi incelemesinde; şüpheli yapı denetim firmasının sahte kaşe, imza ve çalıntı şifre kullanarak işlem yaptığı (47) ayrı dosyadan toplam 145.372,00 m2 inşaat alanının bulunduğu ve toplam 551.909,82 TL kamu zararının oluştuğu, şüpheli yapı denetim firması yetkililerinin ve belediyenin ilgili kısmında çalışan görevlilerin sorumlu oldukları görüş ve kanaati bildirilmiştir” ifadeleri yer aldı.

Denizli Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, 3 kişinin tutuklandığı bildirildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı