REKLAMI GEÇ

Yeni rektör Kutluhan’ı tanıyanlar anlattı: Denizli sevdalısıdır

Yeni rektör Kutluhan’ı tanıyanlar anlattı: Denizli sevdalısıdır

Pamukkale Üniversitesi’ne ‘vekil’ olarak atanan yeni Rektör Prof.Dr. Ahmet Kutluhan, özellikle memleketi Çal’da memnuniyetle karşılandı. Çal’da arazileri bulunan ve kendi ekip biçmeyi seven Prof.Dr. Kutluhan için Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan, “Denizli’ye bu adam yakışır” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 11 Ağustos 2020 Salı, 13:19

Pamukkale Üniversitesi’nde Hüseyin Bağ’ın YÖK tarafından görevden alınmasının ardından, aslen Çallı olan Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Ahmet Kutluhan ‘vekaleten’ rektör olarak atandı.

DENİZLİ KAMUOYU İSMİNİ 2011’DE ‘ADAYLIK’ İLE DUYDU
Çallılar yakından tanısa da, Denizli kamuoyu Ahmet Kutluhan’ı ilk kez 2011 yılında rektörlüğe aday olduğu, ismi ilk 3’e girdiği ve dönemin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e onay için gönderildiği listeden hatırlıyor.

Kutluhan o zaman rektör olamadı ama aradan geçen 9 yılın sonunda vekaleten de olsa istediği görevi aldı.

ÇİZMEYİ GİYER, TARLAYA GİRER
Rektör Kutluhan’ı yakından tanıyan Çallılar bu atamaya çok sevindi. Hemşehrileri sosyal medyada memnuniyetlerini dile getirdi. Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan, Kutluhan’ın Köy Enstitüsü mezunu bir eğitmen çocuğu olduğunu, Gönen Öğretmen Lisesi Devlet Parasız Yatalı Okulu’nda öğrenim gördüğünü, Büyükşehir Başkanı Osman Zolan’ın sınıf arkadaşı olduğunu söyleyerek, “Ahmet Kutluhan ayrıca Çal ve Denizli sevdalısıdır. Kendisi Çal ilçe merkezinden geçtiğimiz yıllarda ev satın aldı. Sık sık geldiği Çal’da satın aldığı evde konaklar, zamanının çoğunu Selcen mahallesinde geçirir. Selcen’de ceviz bahçesi ile bağı var. Sık sık Selcen’e gelip çiftçilik yapar. Traktör kullanır. Çizmelerini giyer arazide saatlerce çalışır. Tam bir halk çocuğudur. Devlet parasız yatılı okulunda okuduğu için devletine de son derece bağlıdır. Çal ve Denizli sevdalısı olan Prof.Dr.Ahmet Kutluhan’a görevinde başarılar diliyorum. Hemşehrileri olarak bizde kendisinin PAÜ Rektörlüğüne atanmasını gururla karşıladık” diye konuştu.

Yorumlar

HALİL SAĞLIK   -  Bağlantı 12 Ağustos 2020, 10:37

Hayırlı olsun başarılar dilerim.SAYGILARIMLA

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı