REKLAMI GEÇ

YÖK, PAÜ için rektör ilanına çıktı

YÖK, PAÜ için rektör ilanına çıktı

Pamukkale Üniversitesi’nde Hüseyin Bağ’ın disipline verilip rektörlükten alınmasının ardından YÖK, yeni rektör için ilan verdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 25 Eylül 2020 Cuma, 12:32

Pamukkale Üniversitesi’nde eşini işe almak için adrese teslim sınav düzenlediği için Yükseköğrenim Kurumu (YÖK) tarafından disiplin cezası verilerek görevine son verilen Hüseyin Bağ’ın yerine yeni rektör için ilana çıkıldı.

Seçimler geride kaldığı için yeniden seçimin yapılmayacağı Pamukkale Üniversitesi’nde YÖK, ilanla başvuru almaya başladı. YÖK’ün internet sitesinden yapılan duyuruda rektör atamasının “2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu’nun 703 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile değişik 13. maddesinin (a) fıkrası ve 3 sayılı “Üst Kademe Kamu Yöneticileri ile Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Atama Usûllerine Dair Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi” hükümleri ve “Rektör Adayı Olmak İsteyenlerin Başvurusuna İlişkin Usul ve Esaslar” uyarınca Pamukkale Üniversitesine rektör ataması” yapılacağı duyuruldu. Başvurular 9 Ekim’e kadar dilekçe ile yapılacak.

KUTLUHAN ASİL OLUR MU?
Hüseyin Bağ’ın görevden alınmasının ardından gözler Yıldırım Beyazıt Üniversitesi rektör yardımcılığından vekaleten PAÜ Rektörlüğüne atanan Ahmet Kutluhan’a çevrildi. 2011 yılındaki seçimlerde rektör adayı olan ve üçüncü sırada yer alan Prof. Kutluhan, uzun süredir PAÜ rektörlüğünü istiyordu.

YÖK başvuruları aldıktan sonra isimleri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sunacak ve atamayı Erdoğan yapacak.

Yorumlar

Şemsettin arslan   -  Bağlantı 26 Eylül 2020, 17:22

Hayırlı uğurlu olsun inşallah bir vatandaş olarak inşallah bölümler açar gel rektör gibi kafe restorant gibi bir şeylerle uğraşmaz ufak şeylerle saygılarımla

Keskin   -  Bağlantı 25 Eylül 2020, 18:16

Öncelikle hayırlısı olsun. Ancak lütfen işinin ehli, liyakatlı birisi olsun. Bizi geleceğe taşıyacak ve yerimizi belirleyecek olan genç nesillerin yetiştiği eğitim kurumları her yönü ile en iyi olmalı. Bir çok yer uzaktan eğitime başladı bile

Rauf bebek   -  Bağlantı 25 Eylül 2020, 18:12

Alma mazlumun ahını, hüseyin efendi, değdi mi üç günlük koltuk için girdiğin yamur yumur işler, en yakınındakileri harcadın.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı