REKLAMI GEÇ

Zorlu Ailesi’nden eğitime destek

Zorlu Ailesi’nden eğitime destek

Denizli’nin önemli isimlerinden Zorlu Ailesi’nden eğitime önemli destek. Aile, Acıpayam Yolçatı Mahallesi’nde bulunan 3 prefabrik binasını okul olarak kullanılmak üzere Milli Eğitim’e devretti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 28 Eylül 2020 Pazartesi, 11:15

Acıpayam’a bağlı Yolçatı Mahallesi’nde bulunan eski okulun kullanılamaz durumda olması, öğrencilerin kooperatife ait binada eğitim öğretime devam etmeleri nedeniyle okul ihtiyacı ortaya çıktı.

Valilik, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Mehmet Zorlu Vakfı arasında yapılan protokolle, Acıpayam’ın Yolçatı Mahallesi’nde bulunan ve Mehmet Zorlu Vakfı’na ait 3 adet prefabrik bina, eğitim-öğretimde kullanılmak üzere süresiz olarak Milli Eğitim Bakanlığı’na devredildi.

Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz “Bizler eğitimciyiz. Eğitimci bir hamuru alıp ona şekil verendir. Bugün geleceğimize şekil vermemizde büyük katkıları olan başta hayırseverimiz Ahmet Nazif Zorlu Bey’in şahsına, Mehmet Zorlu Vakfı’na içtenlikle teşekkür ediyorum. Sayın Ahmet Nazif Zorlu ilimize kazandırdığı okullara bir yenisini ekledi” dedi.

Vali Ali Fuat Atik de, “Hayırseverlerimizin eğitime kazandırdığı okullar, ilimize sadece nicelik olarak bir değer katmış olmuyor, aynı zamanda nitelik olarak da başarılara imza atılmasına imkân sağlıyor. Hayırseverimiz Ahmet Nazif Zorlu’nun eğitime kazandırdığı Hakkı Dereköylü Güzel Sanatlar Lisesi, Babadağ Hacı Mehmet Zorlu Çok Programlı Anadolu Lisesi ve Babadağ Ahmet Nazif Zorlu Fen Lisesi buna en güzel örneklerdir. Bu özel ve güzel okullara bugün binaya en çok ihtiyaç duyulan bir nokta olan Acıpayam Yolçatı’nda devredilen prefabrik binalar eklendi. Hayırseverimiz Sayın Ahmet Nazif Zorlu Bey’e eğitime yaptığı katkılardan dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Gerçekleştirilen Protokolle Acıpayam Yolçatı Mahallesi’nde bulunan; Zemin + 1. kat toplam 126 m2, zemin + 1. kat toplam 612 m2 ve zemin + 2 kat toplam 441 m2 olmak üzere bağımsız 3 taşınmaz, okul olarak kullanılmak üzere eğitme bağışlandı.

Valilik ile Zorlu Enerji arasında imzalanan protokol sonrası tadilat ihalesi gerçekleştirilerek, eğitim- öğretime açılması planlanıyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı