REKLAMI GEÇ

19 Eylül Gaziler Günü kutlanıyor

19 Eylül Gaziler Günü kutlanıyor

Denizli Valisi Hasan Karahan, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan ve Muharip Gaziler Derneği Denizli Şube Başkanı Hamdi Helvacılar, 19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle birer mesaj yayımladılar. Yayımlanan mesajlarda gaziler “Türk kahramanlığının sönmeyen meşaleleri” olarak adlandırıldılar. YAYIMLANAN MESAJLAR ŞÖYLE:

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 19 Eylül 2019 Perşembe, 10:15

DENİZLİ VALİSİ HASAN KARAHAN
Ülkemizin her karış toprağına kanlarını akıtarak tarihimize altın sayfalar yazdıran, Türkiye Cumhuriyeti’nin sonsuza kadar yaşamasının en büyük teminatı olan, Türk kahramanlığının sönmeyen meşaleleri Gazilerimizin 19 Eylül Gaziler Günü’nü kutlamanın gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz.
Gaziliğin devlet ve millet nezdindeki en büyük önemi, Büyük Önder Mustafa Kemal ATATÜRK’ün 19 Eylül 1921’de TBMM tarafından gazilik unvanı tevcih edilmesi üzerine söylediği şu ifadelerde yer almaktadır:
“Kahraman Türk Ordusu; sizin kahramanlığınızla kazanılan büyük zaferin millet tarafından takdimine delalet eden bu unvan ve rütbeye ancak size izafe ederek bütün askerlik hayatımın en büyük iftiharı olarak taşıyacağım. Milli bağımsızlığımızı, vatanın milleti ile bölünmez bütünlüğünü muhafaza etmek maksadıyla vatanımızın her karış toprağına kanlarını akıtan, Türk tarihine altın sayfalar yazdıran gazilerimizin, can veren şehitlerimizin hatıralarını yüceltmek, onlara olan minnet ve şükran duygularımızı ifade etmek milli görevimizdir.
Vatanımızın kurtuluşunda düşmanla amansız mücadele eden malul veya gazi olarak hayat mücadelesi veren bu değerli şahıslara sahip çıkmak ve onlara saygılı olmak milletimizin tarihine ve mazisine bağlılığın bir ifadesidir.”
Milletimiz, tarihinden aldığı sorumlulukla, dün nasıl Çanakkale’de, Sakarya’da, Dumlupınar’da ve Kurtuluş Savaşının diğer cephelerinde düşmana karşı göğsünü siper etmişse bugün de birlikteliğimizi ve kardeşliğimizi zedeleyerek, Ülkemizi içeriden ve dışarıdan bölmeye çalışan terör odaklarına karşı gereken mücadeleyi vermektedir.
Millet olarak, vatanına ve milletine karşı duyduğu sorumluluğu en güzel şekilde yerine getiren gazilerimize ve şehitlik mertebesine ulaşmış olan vatan evlatlarına karşı yapılacak olan en anlamlı teşekkürün, onların bizlere emanet ettiği devletimize, bayrağımıza ve her geçen gün gelişen demokrasimize sahip çıkmak olduğunun bilinci içerisindeyiz.
Bu anlamlı gün dolayısıyla; başta Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşları olmak üzere vatanımız için canlarını hiç düşünmeden feda etmiş tüm Şehitlerimizi ve ebediyete intikal etmiş Gazilerimizi rahmet ve şükranla yâd ediyor, Şehitlerimizin bize emaneti olan siz değerli yakınlarına ve Kahraman Gazilerimize de sağlıklı ve uzun ömürler diliyorum.

DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI OSMAN ZOLAN
Bu kutsal vatan toprakları bizlere şehit ve gazilerimizin emanetidir. Bizler de onların bu kutsal emanetlerini gelecek nesillere aktarmaya devam edeceğiz. Türk milletinin vatanını ve bağımsızlığını korumak için canını seve seve vermesinin düşmanlarının bile takdirine şayan olmuştur. Kahraman Türk evlatları dün olduğu gibi bugün de ‘ölürsek şehit, kalırsak gazi oluruz’ diyerek istiklalini ve istikbalini canı pahasına korumaya devam etmektedir. Kahramanlıkları ve fedakarlıklarıyla örnek olan vatan evlatlarını asla unutmayacak, onların emanetlerine sonsuza kadar sahip çıkacağız.

Bu vesileyle her karesini kanlarıyla vatan yapılmış bu topraklarda geçmişten bugüne milletimizin bağımsızlığı için mücadele etmiş, tüm şehit ve ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyor, hayatta olan gazilerimize ise minnet ve saygılarımı sunuyorum. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e mareşal rütbesi ve gazi unvanı verilişinin yıldönümünü ve Gaziler Günü’nü kutluyorum.

MERKEZEFENDİ BELEDİYE BAŞKANI ŞENİZ DOĞAN
Milletin huzuru ve güvenliği için, vatanın bağımsızlığı ve geleceği için büyük bir onurla görev yapan gazilerimiz hepimizin gurur kaynağıdır. Milletimiz, vatanı ve bağımsızlığı için tarih boyunca tek yumruk olarak tüm zorluklara göğüs germiş ve gerektiğinde canını vermekten çekinmemiştir. Şehitlerimizin ve gazilerimizin göstermiş olduğu bu davranış büyük bir fedakarlık örneğidir. Bizler de bize bu şekilde bırakılmış olan bu vatan için, elimizden gelenin en iyisini yaparak onlara layık olmalıyız, onların göstermiş olduğu fedakarlığın karşılığını vermeliyiz. Kahraman gazilerimize minnettarız. Ebedi Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’e mareşallik rütbesi ve gazilik unvanı verilişinin 98. yıl dönümünde, Başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum. 19 Eylül Gaziler Günü kutlu olsun.

MUHARİP GAZİLER DERNEĞİ DENİZLİ ŞUBE BAŞKANI HAMDİ HELVACILAR
Gaziler Günü Yüce ATA’mızın çok değer verdiği TBMM tarafından 19 Eylül 1921’de Gazi unvanı ile onurlandırıldığı Mareşal rütbesi ile taltif edildiği günün 98’inci yıldönümünü kutlamak ve bu uğurda canlarını feda eden Aziz Şehitlerimizi ve Gazilerimizi her zaman olduğu gibi topluca bir kere daha birlik ve beraberlik içinde anmak üzere bir arada bulunduğumuz gündür.

19 Eylül Gaziler Günü, Türk milletinin şeref ve haysiyetini korumak için savaşmış, hayatları pahasına verilen görevi yerine getirmeye çalışmış, bu yolda kanını, bu yolda vücudunun bir bölümünü kaybeden ve vakur aslanlar gibi savaştıktan sonra geldiği topraklara sapasağlam dönebilen canlı Şehitlerin günüdür.

Türk milleti bu günde vatanı milleti uğrunda Şehit düşen ve Gazi olarak memleketine döndükten sonra ebediyete intikal eden kahramanları saygı ile yad etmeli ve gazilerini bu günlerinde özellikle unutmamalı ve önlerinde saygı ile eğilmelidir.

Şehitlik ve Gazilik mukaddes kavramlardır. Gazi; Türk kahramanlığının, Türk vatanseverliğinin. Türk fedakarlığının yaşayan destanıdır. Şehitler ve Gaziler toprağı vatan, insanı ulus yapan değerlerdir.

Gazi; Şehitlerin can yoldaşı, bu destanları yazan kahramanın adıdır.

19 Eylül 2019 Perşembe günü saat 10:00’da Valilik Atatürk Anıtı önünde Gaziler Günü kutlamaları yapılacak olup Denizli protokolü tören sonrası Gazi evini ziyaret edecektir. Atatürk anıtındaki tören sonrası protokolün Gazi evini ziyareti esnasında Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımının gösterileri olacaktır. 19 Eylül 2019 Perşembe günü Yeni Camide İlkindi namazı sonrası Şehitlerimiz ve hayatını kaybeden Gazilerimiz için mevlit okutulacaktır. Gaziler Günü haftası süresince Gazilik kavramının gündeme alınacağı Denizli yerel televizyonlardaki canlı yayın programlarına katılmamız mevcuttur.

Tüm halkımızı, Gazi ve ailelerini vatanımız ve ülkemiz adına önem arz eden bu günde çocuklarınızı da yanınıza alarak Türk bayraklarınızla törenlerimizde yanımızda görmek bizlere güç verecektir.

“Feyiz milletindir, benim değildir” diyecek kadar alçak gönüllü olan büyük ATATÜRK: İzindeyiz, rahat uyu.

Bu anlamlı günde aziz Şehitlerimizi ve hayatını kaybeden Gazilerimizi Allah’tan rahmet diler aziz hatıraları ve manevi huzurları önünde saygıyla eğiliriz.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı