REKLAMI GEÇ

54 yaşındaki yüzücüden 5 madalya

54 yaşındaki yüzücüden 5 madalya

Kayak kazası geçirdi, sağ bacağındaki çapraz bağlar koptu, haftalarca yürüyemedi, “spor yapamazsın” dediler. O da bunu söyleyenlere inat edip yaptığı yerden ayağa kalktı, yüzme sporuna başladı. Üç aylık bir hazırlık döneminin ardından katıldığı “Trabzon Master Yüzme Bahar Şenliği”nden biri altın, tam beş madalyayla Denizli’ye döndü. Hem de yeterince destek almamasına rağmen.

Büşra Kuru / DENİZLİHABER / 23 Mart 2016 Çarşamba, 12:22

Melek Didem Saracel… 54 yaşında, Ankara’da doğdu, İstanbul’da büyüdü, doktor olan eşiyle birlikte Denizli’ye geldi. Kimya öğretmeni olarak uzun yıllar görev yaptı ve emekli oldu. Ama küçüklüğünden itibaren hep sportif faaliyetlerin içinde bulundu. Ama yaşadığı bir şansızlık, kendi ifadesiyle “dip” yaptırsa da ayağa kalkmasını bildi ve deyim yerindeyse Trabzon’daki yüzme yarışmasında madalya avcısı olup çıktı. İki çocuk annesi Saracel, Trabzon dönüşü yaşamından kesitleri bize şöyle anlattı:

denizli-melek-didem-saracel-master-yuzme-yarismasi-odul-aldi-3

“YÜZERKEN KENDİMİ YARIŞTA GİBİ HİSSEDERDİM”
Her ne kadar Ankara’da doğsam da İstanbul çocuğuyum. Marmara’da büyüdüm. Denize sıfır evimiz, babamın bir tane teknesi vardı. Yüzme serüvenim böyle başladı. Hangi yaşta yüzmeyi öğrendiğimi hatırlamıyorum ama yüzmeye özel ilgim olmadı. Ama o yıllarda yüzerken hep yarışlarda olduğumu hayal ederdim.

denizli-melek-didem-saracel-master-yuzme-yarismasi-odul-aldi-2

KAYAK KAZASINDA ÇAPRAZ BAĞLARI KOPTU
Aradan yıllar geçti, birçok sporlarla da uğraştım. Pamukkale Bisiklet Derneği üyesiyim. Günde 90 kilometre bisiklet sürebilecek kadar kendimi geliştirmiştim. Ayrıca iyi bir kayakçı olduğumu düşünüyorum. 11 yaşından bu yana kayarım ama maalesef 2015 yılında çok kötü kayak kazası geçirdim. Sağ bacağımın çapraz bağları koptu.

“BİRDEN BİRE DİBE VURDUM”
Çapraz bağlarımın koptuğunun bana söylenmesiyle dibe vurdum diyebilirim. Sporla bu kadar iç içe olan benim gibi bir kadın, bu kazayla dibe vurdu. Altı ay perişan halde yaşadım. Yürüyemedim… Bana “Hiçbir sporu yapamazsın sadece yüzebilirsin” dediler. Yüzme sporuna geçişim böyle başladı. Aslına bakarsınız o dibe vurmuşluğa kendi kendime bir yerlerde baş kaldırışıydı bu. Dedim ki; ben ölmedim. Hala varım, hala ayaktayım. Daha sonra yüzmeye başladım. Her gün gittim, yüzdüm.

KAZANACAĞINA İNANMADILAR
Master yarışlarının olduğunu duyunca, Pamukkale Üniversitesi’ne (PAÜ) müracaatta bulunup, “Ben, master yarışmalarına katılmak istiyorum” dedim. Aslında çok kuvvetli rakiplerim vardı. Yıllardır master yüzücüleri yetiştiren hocalar oradaydı ve hiç de şansım yoktu. Antrenörlerim benim zorlamamla “tamam” dedi. Ama bana hiç şans vermediler. Vermediklerini de bana gösterdiler. Bir kadın ortaya çıkıyor. Üç ay sonra bir yarış var ve bu yarışlara girecek. Üniversitedeki arkadaşlar bana şans vermedi. Ne yaptığımla da ilgilenmediler. Ben tek başıma, kronometre olmaksızın, atlamayı bile bilmeksizin orda kendi kendime çalıştım.

denizli-melek-didem-saracel-master-yuzme-yarismasi-odul-aldi-4

DENİZLİ’YE 5 MASTER MADALYASI
“Vakit geldi, Pamukkale Üniversitesi Yüzme Spor Kulübü master yüzücüsü olarak Trabzon’a gittim. Bırakın kadını, tek başına giden bir erkek bile yoktu oraya. Trabzon’a indiğimde gördüm ki, herkes kafilelerle gelmiş. Herkes tek tip korumalarla havuza gidiyorlar. Organizasyon yapılmış, öğlen yemekleri çıkıyor. Ben orda tek başıma bir kadın, yanımda kimse yok. Orada bulunanlarla sevdik birbirimizi, dostça yarıştık. Hayatımda ilk defa katıldığım yüzme yarışmasında 1 altın, 3 gümüş,1 bronz olmak üzere 5 madalya aldım. Bu dalda Denizli’ye ilk master madalya getiren oldum.

denizli-melek-didem-saracel-master-yuzme-yarismasi-odul-aldi-1

“HAYAL KURMANIN MUCİZESİNE İNANIN”
Bayanlar 50-54 yaş kategorisinde 50 metre serbest stilde birinci, 100 metre, 200 metre ve 400 metreserbest stilde ikinci, 800 metre serbest stilde üçüncü oldum. Bazen mucizelerin kapınızın tam önünde durduğunu, sizin kapıyı açmanızı ve onu içeriye almanızı beklediğini,imkansızın olmadığını düşünüyorum. Hayal kurmanın mucizesine inanın. Kurduğunuz hayallerin bazılarını da gerçekleştirmeye çalışın.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı