REKLAMI GEÇ

Ali İpek hayatını futbol ve Denizlispor’a adamıştı

Ali İpek hayatını futbol ve Denizlispor’a adamıştı

Denizlispor’un efsane başkanlarından Ali İpek ölümüyle büyük üzüntü yarattı. Hayatını futbola ve Denizlispor’a adayan Ali İpek, futbolcu, idareci ve başkan olarak hizmet verdi. Bir dönem siyasete de atılan Ali İpek, MHPD7en Denizli Büyükşehir Belediye Başkan adayı da olmuştu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 29 Haziran 2019 Cumartesi, 01:31

Yakalandığı amansız hastalık ile uzun süredir mücadele eden Ali İpek, tedavi altında tutulduğu hastanede 64 yaşında hayatını kaybetti.

Ali İpek, Denizli ve Denizlispor için çok şey ifade ediyordu. Takımın en zor dönemlerinde elini taşın altına sokan, önemli başarılara imza atan Ali İpek, Türk futboluna da Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurul Üyesi olarak uzun süre hizmet verdi.

ALİ İPEK KİMDİR?
1 Ağustos 1955 Denizli’de dünyaya gelen Ali İpek, ilk-orta-lise tahsilini Denizli’de tamamladıktan sonra, Atatürk Üniversitesi İ.İ.B.F İşletme bölümünden mezun oldu.

1980 yılında oluklu mukavva ve kutu sektörüne adım atan Ali İpek, genç yaşlarından itibaren Futbol dalında oyuncu, idareci ve başkanlık kademelerinde çeşitli görevler aldı.

Birçok kez yönetim kurulu üyeliği de yaptığı Denizlispor’da 1990-1992 ve 2005-2010 yılları arasında başkanlık görevlerinde bulundu.

A Milli Futbol Takımı’nın Dünya 3.sü olduğu dönemi de kapsayan 1997-2004 yılları arasında Haluk Ulusoy Başkanlığındaki Türkiye Futbol Federasyonu’nda (TFF) Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev aldı, bu dönemde Türkiye ve Denizli’de futbolun gelişmesine büyük katkılar sağladı.

İş hayatına Denizli Organize Sanayi Bölgesi’nde kurulu Oluklu Mukavva ve Kutu fabrikasında devam etmektedir.

Eski Denizlispor Kulübü Başkanı olan Ali İpek evli ve iki çocuk (Tuna ile Mine) babasıydı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı