REKLAMI GEÇ

Ailesi onun için çırpınıyor

Ailesi onun için çırpınıyor

Ailesinin de dağılmasına neden olan madde bağımlısı genç kendisini yalnız bırakamayan babası ile birlikte sokakta yaşamayı sürdürüyor. Denizli’den yardım eli uzanmayan gencin abisi change.org’da yardım kampanyası başlattı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 2 Kasım 2017 Perşembe, 13:26

 

Ailesinin de dağılmasına neden olan madde bağımlısı genç kendisini yalnız bırakamayan babası ile birlikte sokakta yaşamayı sürdürüyor. Denizli’den yardım eli uzanmayan gencin abisi change.org’da yardım kampanyası başlattı.

Madde bağımlılığı nedeniyle sürekli sorun yaratan Ümit Uğur K. adlı genç kurtarılmayı bekliyor. Kontrolsüz davranışları nedeniyle ailesinin bile parçalanmasına neden olan 24 yaşındaki Ümit Uğur K.’yı kurtarmak için ise Denizli şehri tam üç yıldır bir adım atmadı.

İŞTE O GENCİN HİKAYESİ
Bally bağımlısı olan genç bu sorunu yaklaşık 8 yıldır yaşıyor fakat özellikle son 4 yılda kontrolsüz davranıyları ile ailesinin de parçalanmasına neden oldu. Denizli Ümit Uğur K.’yı ilk olarak 2015 yılının başında Saltak’ta çıkardığı olayla tanıdı. Bir iş hanının üçüncü katında kendisini büroya kilitleyen genç, eline aldığı kuru sıkı tabanca ile sağa sola ateş etmeye başladı. İntihar etmeyi planlayan genç o gün polisin özel bir operasyonu ile kurtarıldı.
Bu olayın ardından Manisa Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nde üç hafta tedavi gören genç Denizli’ye döndüğünde eski alışkanlığına da geri döndü.

DAHA SONRA EVİ YAKTI
Emekli babası Zafer K. ve kardeşi ile birlikte yaşayan genç olaydan bir yıl sonra bu kez kirada kaldıkları evi ateşe verdi, mahallede bulunan bazı otomobillere de zarar verdi. Bu olaydan sonra evlerinden de olan ailede baba Zafer K. sorunlu oğlunu yalnız bırakmamak için terk edilmiş bir inşaatta birlikte yaşamayı seçti. Baba Zafer K. gittiği her kapının yüzlerine kapandığını söyleyerek o dönemde; “Oğlumun tedavi edilmesi için birilerini öldürmesi mi gerekiyor” açıklaması yapmıştı. Bu olaydan sonra Denizli Devlet Hastanesi’nde bir hafta tedavi gören Ümit Uğur K. bir kaç intihar girişiminde daha bulundu.

BABANIN DA CANINA TAK ETTİ
Denizli Valiliği başta olmak üzere çalmadık kapı bırakmayan baba Zafer K. oğlunu bir türlü tedavi ettiremedi. Denizli’nin yardım çağrısına kulak tıkadığı acılı baba son çare olarak bu kez kendisini intihar girişiminde bulundu. Kimseye zarar vermesin diye oğlu Ümit Uğur ile birlikte yaşamayı seçen baba Zafer K. şimdilerde Çamlık’ta çocuğuna göz kulak olmaya çalışıyor. Hala madde bağımlılığı süren Ümit Uğur için bu kez ağabeyi Hüseyin K. change.org’da bir kampanya başlattı.

KARDEŞİM TEDAVİ EDİLMEK ZORUNDA
Ailenin yaşadığı dramı Denizlihaber.com’a anlatan ağabey Hüseyin K.; “Kardeşim madde bağımlısı. Tedavi edilmesi gerekiyor. Ailemiz maddi olarak bu tedaviyi karşılayamayacak durumda. Kardeşim madde kullandığında tamamen kontrolden çıkıyor. İntihar girişimlerinde bulundu. Evimizin yanmasına neden oldu. Ayrıca komşularımızın araçlarına hasar verdi. Bir başka insanın canını yakmasından korkuyoruz. Tedavi edilmesini sağlamak için çalmadığımız kapı kalmadı. Geride kalan süreçte hep geçici tedaviler, kısa süreli tedavi programları uygulandı. Bunlarda başarı elde edilemedi. Hastaneden çıktıktan sonra yeniden bir yerlerden bulup buluşturup bally dediğimiz maddeyi kullanmayı sürdürdü. Babam kardeşimin yanında sürekli bulunup madde kullanmasını engellemeye çalışıyor ama yanından ayrıldığı anda hemen madde temin edip kullanıyor. Kardeşimin bu durumu, hem kendi hayatını hem babamın hayatını hem de bizlerin hayatını mahvetti. Ben de destek bulmak için change.org’ta kampanya başlattım. Şiddetle yardıma ihtiyacımız var” diye konuştu.

KAMPANYAYA ERİŞMEK İÇİN TIKLAYIN

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı