REKLAMI GEÇ

Bir nesil Ferruh Ölmez’in haberleriyle büyüdü

Bir nesil Ferruh Ölmez’in haberleriyle büyüdü

Denizli basını duayen ismi Ferruh Ölmez’i kaybetti. 1971 yılında mesleğe ilk adımını Yeni Asır’da atan ve tek bir gazetede çalışarak mesleğe veda eden ender isimlerden biri olan Ferruh Ölmez, haberleriyle bir döneme ışık tuttu. Bir nesil, O’nun haberleriyle büyüdü.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 11 Ekim 2019 Cuma, 12:13

Denizli basınının duayen ismi, gazeteci Ferruh Ölmez 69 yaşında hayata gözlerini yumdu. Kent belleğinde önemli bir yere sahip olan Ferruh Ölmez, yaşamının önemli bir bölümünü gazetecilik mesleğine ayırdı.

BÜRO ELEMANLIĞINDAN DUAYENLİĞE
Ferruh Ölmez, eğitimine Eskişehir İdari İlimler Akademisi’nde uzaktan devam ederken 1971 yılında gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. Kendi anlatımı ile Yeni Asır Gazetesi’nde yalnız çalışan Selamettin Bayındır’ın işlere yetişemediğini ve büroya bakacak birini aradığını duyması ile uzun soluklu gazetecilik macerasına başladı.

Önceleri telefonlara bakıp, büro işleriyle ilgilenirken, bir anda kendini haberlerin içinde buldu. İlk deneyimlerini amatör maçlarda yıldız tablo hazırlayarak kazandı.

Cep telefonu, internet, bilgisayar, dijital fotoğraf makineleri gibi teknolojik imkanlar yoktu o dönemlerde. Gazeteciliğin çok zor şartlar altında yapıldığı dönemlerdi.

Ferruh Ölmez’in de o dönemi haberleri hazırlamaktan daha fazla bunları İzmir’e ulaştırma telaşıyla geçti. Günde 3-4 kez otogara gider, İzmir otobüslerini kovalar, haber zarflarını merkeze ulaştırmaya çalışırdı.

BİR ELİN PARMAKLARINI GEÇMEYEN GAZETECİ
Bir elin parmaklarını geçmeyen sayıdaki gazeteciden biriydi Ferruh Ölmez. Tipo yöntemiyle baskı yapan Denizli, Hizmet ve Meydan vardı, bir de Yeni Asır’ın bürosu. Bunun dışında gazetelerin Denizli’de merkezi yoktu. 1971 yılında büro elemanı olarak başlayan gazetecilik yaşamında emek vererek, tırnaklarıyla kazıyarak yavaş yavaş yükseldi.

Antika sayılan fotoğraf makinalarıyla çalışan, büro telefonları dışında teknolojik bir aletin bulunmadığı dönemlerde gazetecilik yaptı Ferruh Ölmez. Kendi deyimiyle tozunu yutmuştu bir kere basının, bir daha da zor ayrılırdı. İlk imzası amatör maçtaki yıldız tabloda yer almıştı Yeni Asır’da. Onun verdiği haz, işin zorluklarını, gece-gündüz demeden haber peşinde koşturmayı, az kazanmayı ama çok yorulmayı bir kenara bırakmasını sağladı.

DENİZLİ’NİN BİR DÖNEMİNE IŞIK TUTTU
Ferruh Ölmez, 1971 yılından mesleği bıraktığı 1999 yılına kadar dolu dolu bir dönem geçirdi. Birbirinden önemli haberlere imza attı, duayen sıfatını kazandı, Denizli’nin bir dönemine ışık tuttu. Tam anlamıyla bir nesil O’nun haberleriyle büyüdü, kentte yaşananları öğrendi.

FERRUH ÖZLEM’DE İZ BIRAKAN HABER
Ferruh Ölmez, 2018 yılında Gazeteci Ayhan Akar’ın DEHA20 Gazetesi’nde yaptığı “Asrın Çınarları” sayfasına da konuk olmuştu. Kendisine yöneltilen “Sizde iz bırakan haber” sorusuna yanıt veren Ferruh Ölmez, gazeteciliğin ve haberin önemini de net bir şekilde ortaya koymuştu.

30 yıllık gazetecilik yaşamında hiç unutmadığı haberi şu sözlerle anlatmıştı Ferruh Ölmez:

“Bir gün Acıpayam’dan istihbarat aldık ve Mustafa Kaya ile yola koyulduk. Dediler ki; küçük bir çocuk ranzadan düşmüş, ciğeri patlamış ve ölmüş. Olayı araştırınca işin şekli değişti. İddiaya göre Kuran kursu hocası dövmüş, işkence etmişti. Sonuçta çocuğun ciğeri patlamış. Kuran kursuna girdiğimizde dehliz gibi bir ortamla karşılaştık. Olayın zanlısı bizi içeride karşıladı. İddiaları yüzüne sıralayınca kaçamak davrandı, fotoğraf çektirmek istemedi. Uzun süren çabalarımız sonucu, fiziksel müdahaleye de maruz kalarak fotoğrafı çekebildik. Haberi hazırladık ve Yeni Asır’da manşet olarak yayımlandı. Savcılık haberi ihbar kabul etti ve soruşturma sonucu çocuğun dövülerek öldüğü kesinleşti. Olayın zanlısı hoca da tutuklandı. İşte haberciliğin önemi burada başlıyor. Bir gazetecinin ısrarlı araştırması, bir olayın karanlık yüzünü aydınlatabiliyor. Bu haberi yapmasaydık, o vicdansız hoca belki de hiç tutuklanmayacak, başka çocuklara da aynı kötülükleri yapacaktı.”

YORULDU, EMEKLİLİĞE KARAR VERDİ
Yoğun ve yorucu geçen 30 yıla yakın sürenin ardından emeklilik kararı alan Ferruh Ölmez, mesleğe başladığı Yeni Asır’dan istemese de ayrıldı, emeklilik yaşamına adım attı.

İKİNCİ HAYATI ANNESİYDİ
Ferruh Ölmez’i tanıyanlar, annesine olan düşkünlüğünü de iyi bilir. Neredeyse tüm yaşamını annesine adayan Ferruh Ölmez, kendisine başka bir yaşam da kurmadı, hiç evlenmedi.

2 yıl önce annesini kaybeden Ferruh Ölmez, boşlukta yaşadığı 2 yılın ardından aramızdan ayrıldı.

FERRUH ÖLMEZ KİMDİR?
“1950 yılında Denizli’de, Musa Mahallesi’nde dünyaya geldi. İlk ve ortaokulun ardından 1971 yılında Ticaret Lisesi’ni bitirdi. Üniversite sınavına girdi, Ankara Ticari İlimler ile Eskişehir Ticari İlimler Akademisi arasında tercih yaptı. Siyasi olayların yoğunlaştığı dönemde Ankara’ya gitmekten vazgeçti ve Eskişehir Ticari İlimler Akademisi’ne kaydoldu. Akademide devam zorunluluğu olmadığı için zamanının büyük kısmını Denizli’de geçirmeye başladı. Bu yıllarda gazeteciliğe ilk adımını attı ve Yeni Asır’da çalışmaya başladı. 1971 yılında büro elemanı olarak başlayan gazetecilik hayatı uzun soluklu bir serüvene dönüştü.

Önce muhabir oldu, asayiş ve spor haberleri ağırlıklı çalışmaya başladı. Zaman içinde kendini geliştiren ve Yeni Asır Büro Şefi olan Ferruh Ölmez, emeklilik kararı aldığı 1999 yılına kadar aktif olarak gazetecilik yaptı, Denizli’nin duayen isimlerinden biri oldu.

Sürekli basın kartı sahibi olan Gazeteci Ferruh Ölmez, 11 Ekim 2019’da rahatsızlığı nedeniyle hayatını kaybetti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı