REKLAMI GEÇ

Bulduğu 5 bin lirayı polise teslim etti

Bulduğu 5 bin lirayı polise teslim etti

Honaz’da sokakta 5 bin lira bulan itfaiye çalışanı İbrahim Aksüt parayı doğruca polise teslim etti. Kayıp paranın sahibi ilçedeki bir pastaneci çıktı. Teşekkürü ise pasta ile oldu.

Emrah Varol / DENİZLİHABER / 8 Ağustos 2018 Çarşamba, 09:58

Honaz ilçesinde yaşanan bir olay herkese ‘insanlık ölmemiş’ dedirtti. Afşinbey Mahallesi’nde yerde 5 bin TL para bulan itfaiye çalışanı İbrahim Aksüt, parayı hemen Honaz Emniyet Müdürlüğü’ne götürdü. Parayı kaybeden Mustafa Sarıkaya’ya para teslim edilirken, ilçede pastanecilik yapan Sarıkaya, itfaiye çalışanına teşekkürü yaş pasta götürürek yaptı.
Olay geçtiğimiz gün Honaz’ın Afşinbey Mahallesi’nde meydana geldi. Yolda ilerlerken cebindeki 5 bin TL’yi düşüren Honaz Gözde Pastaneleri’nin sahibi Mustafa Sarıkaya, bir süre sonra durumu fark etti. Olayı Honaz Emniyet Müdürlüğü’ne bildiren Sarıkaya büyük üzüntü yaşadı. Olaydan saatler sonra aynı bölgeden geçen Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’nda görevli İbrahim Aksüt, parayı yerde buldu. Hemen parayı alan ve emniyete götüren Aksüt, eksiksiz bir şekilde parayı teslim etti. Parasının bulunduğunu büyük bir mutlulukla öğrenen Mustafa Sarıkaya, parayı bulan İbrahim Aksüt’ün yanına giderek teşekkür etti. Pastanecilik yaptığı için yanında yaş pastayla giden ve parayı emniyete götürdüğü için teşekkür eden Sarıkaya, ‘’ Parayı kaybettikten sonra gerçekten büyük üzüntü duydum. Emniyetten arayıp da paranın bulunduğunu söyleyince parayı bulan İbrahim kardeşimin yanına gelmek ve teşekkür etmek istedim. Yaşanan bu olay bu dünyada hala iyi insanlar var dedirtti bana. Bir kez daha kendisine çok teşekkür ederim’’dedi.
Parayı bulan itfaiye çalışanı İbrahim Aksüt de alınteriyle kazandığı parayla hayatını devam ettirdiğini ve helal olmayan parayı da hemen gerekli yerlere ilettiğini söyledi.

Yorumlar

kamil   -  Bağlantı 8 Ağustos 2018, 15:06

Allah razı olsun kardeşimizden. Ülkem insanı merttir, dürüsttür, namusludur, harama el , bel uzatmaz. İyi ki varsınız güzel insanlar.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı