REKLAMI GEÇ

Cezaevinden çıktı girişimci oldu

Cezaevinden çıktı girişimci oldu

İşini kaybetti, yeniden kurdu, ardından başına gelen bir olay nedeniyle cezaevine girdi. Tahliyesinden sonra çalışmaya devam etti. Bir süre önce de İŞKUR’un “girişimcilik” kursuna katılarak, “Engelli ve Eski Hükümlü Kendi İşini Kurma” projesinden yararlanıp, yeniden kendi işini kurmayı başardı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 26 Eylül 2016 Pazartesi, 10:39

Pamukkale’nin Akköy Mahallesi’nden olan 63 yaşındaki Ferruh Paşa Serbest, terziliğe küçük yaşlarda başladı. İstanbul’da konfeksiyonda dış giyim üzerine kursa katıldı. Denizli’ye dönüp işyeri açtı, ancak ekonomik anlamda yaşadığı olumsuzluklar nedeniyle kapatmak zorunda kaldı.

Yoluna devam emek isteyen Ferruh Paşa Serbest, ikinci işini İzmir’de kurdu. Talihsizlikler yakasını bırakmadı ve 1994’te başına gelen bir olay nedeniyle cezaevine girdi. Beş yıl cezaevinde yatan Serbest, cezasını tamamlayıp tahliye olduktan sonra Akköy’e döndü.

Nafakasını kazanmak için çalışmaya başlayan Serbest, işyeri kapanınca yine hayal kırıklığı yaşadı. Buna rağmen yılmadı ve sevdiği işi yapabilmek için şansını İŞKUR’un açtığı girişimcilik kursuna katılarak denemeye karar verdi.

Kursu bitirdikten sonra da “Engelli ve Eski Hükümlü Kendi İşini Kurma” projesinden yararlanmak üzere başvurudu bulundu. Hazırladığı proje kabul edilerek 22 bin 360 lira kredi desteği almaya hak kazandı. Kredinin 16 bin 360 lirası demirbaş alımlarında, 6 bin lirası elektrik, su, ısınma gibi giderlerinde kullanılacak.

TÜRKİYE’DE 12 KİŞİDEN 1’i OLDU
Kendisini ziyaret eden İŞKUR yetkilileriyle görüşen Ferruh Paşa Serbest, ‘’ 2016 yılında engelli ve eski hükümlülere yönelik projeden yararlanan Türkiye genelinde 12 kişiden biri, Denizli’de ise tek kişi olmaktan gurur duyuyorum” dedi.

İŞKUR İl Müdürü Ferudun Giresun da insanları hayallerine kavuşturan ve istihdama katkı sağlayan projelerin altına imza atmaktan kurum olarak mutluluk duyduklarını söyledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı