REKLAMI GEÇ

Çivril’de ‘bu da olmaz’ dedirten evlilik

Çivril’de ‘bu da olmaz’ dedirten evlilik

Çivril’de geçtiğimiz günlerde yatalak hastaya yapılan tekerlekli sandalye yardımı, cehaleti ve yıllar önce yaşanan bir dramı da ortaya çıkardı. Sevgi Eli’nin yardım elini uzattığı Zeynep Avcı’nın, yatağa bağımlı bir yaşama rağmen, 20 yıl önce zihinsel engelli Mahmut Avcı ile evlendirildiği ortaya çıktı.

Büşra Kuru / DENİZLİHABER / 22 Ağustos 2015 Cumartesi, 10:35

Çivril’de sosyal yardım yapılan 41 yaşındaki Zeynep Avcı’nın yıllar önce yaşadığı dram, “cehaletin bu kadarına da pes” dedirtti. 6 yaşında geçirdiği havale nedeniyle yürüme yeteneğini kaybeden ve yatağa bağımlı bir yaşamla karşı karşıya kalan Avcı’nın, buna rağmen 20 yıl önce evlendirildiği ortaya çıktı.

SOYİSİM FARKLILIĞI DRAMI ORTAYA ÇIKARDI
Çivril Belediyesi’nden Sevgi Eli tarafından tekerlekli sandalye yardımı yapıldığını bildiren bir haber bülteni gönderilmesi, ilçenin Karahacılı Mahallesi’nde 20 yıl öncesine uzanan bir evliliğin öyküsünü çıkarmamızı sağladı.

Bültende, yatağa bağımlı bir yaşam süren Zeynep Avcı’yı annesi Fatma Şimşek’in yıllardır sırtında taşıdığı, temin edilen tekerlekli sandalyeyle annenin bu durumdan kurtarıldığı belirtiliyordu. Dikkatimizi anne-kızın soyisimlerinin farklı olması çekti.

20 YIL ÖNCE KIYILAN NİKAH
Hemen araştırmaya koyulduk ve yukarıda da vurguladığımız gibi bir cehalet, bir dram ortaya çıktı. Epilepsi hastası olarak dünyaya gelen, 6 yaşında havale geçirip yatağa bağımlı hale gelen Zeynep, 20 yıl önce aynı mahallede yaşayan ve zihinsel engelli olan Mahmut Avcı ile evlendirilmiş.

“SAĞLIKLI ÇOCUKLARI OLSUN ONLARA BAKSIN”
Bu evliliğin yapılma gerekçesi ise “olmaz” dedirten cinsten. Aileler bir araya getiriliyor, “Zeynep ile Mahmut’u evlendirelim. Belki sağlıklı çocukları olur, büyüdüğünde onlara bakar” denilerek evlilik onayı alınıyor.

NİKAH ÖZDEMİRCİ BELEDİYESİ’NDE
Yaptığımız araştırmada, Zeynep ile Mahmut’un 20 yıl önce evlendikleri, resmi nikah kıyıldığı, bu işlemin 30 Mart 2014 yerel seçimleri öncesinde belde olan Özdemirci Belediyesi’nde yapıldığını öğrendik.

BOŞANAMIYORLAR
Bir süre sonra biten bu evliliğin ardından Zeynep Avcı’nın annesi Fatma Şimşek, kızının boşanması için girişim başlatıyor. Ancak, anne-babanın talebiyle boşanma davası açılamayacağı, bunun için Zeynep veya Mahmut Avcı’dan birisinin dava açması gerektiği belirtilince, boşanma işlemi de bugüne kadar gerçekleştirilemiyor.

34-senedir-anne-sirtindaydi-anons

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı