REKLAMI GEÇ

Denizli 4. İş Mahkemesi’nden müjdeli haber

Denizli 4. İş Mahkemesi’nden müjdeli haber

Akciğer hastası Ümmü K. aylık dozu 14 bin TL olan kanser ilacını karşılamayan SGK’ya karşı hukuki mücedele başlattı. Mahkeme ilk adım, olarak SGK’nın akciğer kanseri konusunda elzem öneme sahip ilacın desteklenmesi önündeki engeli kaldırdı.

Sema Kayılı / DENİZLİHABER / 16 Ekim 2019 Çarşamba, 16:15

Akciğer hastası 2 çocuk annesi Ümmü K.’ye bronş ve akciğer kanseri tanısı konuldu. Tedavi sürecinde kullanması gereken aylık dozu 14 bin TL değerindeki ilacın devlet tarafından desteklenmediğini öğrenen Ümmü K, SGK’ya başvuruda bulundu ama red yanıtı aldı. Bunu üzerine hukuki mücadele başlatan kanser hastası kadın, kendisi gibi ölümcül hastalıkla boğuşan kanser hastaları için çok önemli olan bir kararın alınmasına vasıta oldu.

KEMOTERAPİ VE IŞIN TEDAVİSİ SONUÇ VERMEDİ
Halk arasında akıllı ilaç olarak bilinen Opdivo (Nivolumab) etken maddeli ilacı kullanmak zorunda olan, ancak maddi imkansızlıklar nedeniyle kullanamayan Ümmü K, avutkatı Mehmet Onur Arslan aracılığı ile SGK’ya karşı Denizli 4. İş Mahkemesi’nde başlattığı hukuk mücadelesinde, kemoterapi ve ışın tedavisinden sonuç alamadığını, tek umudunun devletin desteklemediği o ilaçta olduğunu vurguladı.

AYLIK DOZU 14 BİN TL
3 ay boyunca kullanmak zorunda olduğu ilacın sadece 1 aylık dozunun 14 Bin TL olduğunu belirten avukat Onur Arslan ve müvekilli, Türkiye’de bu ilacı kullanmak zorunda olan ama maddi durumu elverişsiz çok daha fazla hasta olduğunun altını çizdi.

MAHKEME ÖNCE TEDBİR KARARI ALDI
Müdafi tarafın acil başlıklı talebini değerlendiren mahmeke duruşma öncesi SGK’nın ilaç maliyetinin devlet tarafından karşılanmasına yönelik engeli ortadan kaldıracak bir adım attı. SGK’nın uygulaması hakkında ihtiyati tedbir kararı alan mahkeminin bu adımı sonrası, SGK zorunlu olarak kritik ilaç için devlet desteğina onay verdi.

AVUKAT ARSLAN : KARAR EMSAL TEŞKİL EDECEK!
Ümmü K.’nin avukatı Mehmet Onur Arslan, “İnsan hayatı ve yaşamın kutsallığı her şeyin üstünde. Denizli 4. İş Mahkemesi’nin tedbir kararı SGK’ya ulaştı. Bu tedbir sayesinde ilacın bedelsiz olarak SGK’dan temini mümkün oldu. Karar emsal teşkil edecek” dedi.

İLK DURUŞMA 4 ŞUBAT 2020’DE
Kanser hastaları ilacın bedelini karşılamak için büyük maddi sıkıntı yaşıyordu. İlacın SGK tarafından ücretsiz olarak karşılanmasının kanser hastalarına müjde olduğunu dile getiren Av. Arslan, “Kanserle mücadele eden birçok kuruluşun, hasta ve yakınlarının yakından takip edeceği davanın ilk duruşması Denizli 4. İş Mahkemesi’nde 4 Şubat 2020 tarihinde yapılacak” dedi.

Yorumlar

Yasin Öztürk   -  Bağlantı 16 Ekim 2019, 23:52

Tebrikler Av. Mehmet Onur Arslan. Yolun açık olsun. Kanser hastalarına müjde oldu!

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı