REKLAMI GEÇ

Denizli protokolünden ‘Anneler Günü’ mesajları

Denizli protokolünden ‘Anneler Günü’ mesajları

Bugün Anneler Günü… Denizli’de kentin önde gelen isimleri bu özel günde birer mesaj yayınlayarak tüm annelere seslendi…

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 13 Mayıs 2018 Pazar, 09:54

Denizli’de Anneler Günü nedeniyle kentin önde gelen isimleri birer mesaj yayınlayarak bu özel günü kutladı. İşte o mesajlar…

VALİ KARAHAN: VARLIKLARI İLE HAYATA ANLAM KATIYORLAR
Denizli Valisi Hasan Karahan yayınladığı Anneler Günü mesajında annelerin fedakarlığın, şefkat ve merhametin dünyadaki yansıması olduğunu belirterek; ” Bu yönüyle annelik, çocuklarına adanmış bir hayatın, hiçbir maddi değerle ölçülemeyecek büyük bir fedakârlığın ve sabrın adıdır. Bununla birlikte anneler, çocukların kendisini özdeşleştirdiği ve örnek aldığı rol modeldir. Bu nedenle annelerimize kendilerini geliştirmeleri için en iyi imkânların sunulması, toplumsal hayatın her alanında aktif rol üstlenmelerinin sağlanması, esasen çocuklarımıza, ülkemizin yarınlarına destek vermek ve sahip çıkmak anlamına gelecektir.

Anne sevgisi, sevgilerin en büyüğü, en değerlisidir. Annelerimizi daima mutlu etmek, emeklerinin boşa gitmediğini göstermek, gurur duyacakları evlatlar olmak, onlar için en büyük armağandır. Annelerimizin gülen yüzleri, bizler için de en değerli hazinedir. Annelerimizi, yılın sadece bir gününde değil her gününde hatırlamalı, hoş tutmalı, sevgi ve saygımızı daima göstermeliyiz.

Bu duygu ve düşüncelerle, Şehitlerimizin ve Gazilerimizin anneleri başta olmak üzere, bütün annelerimizin Anneler Günü’nü kutluyor, mutlu, sağlıklı ve huzurlu bir hayat diliyor,ellerinden öpüyorum. Ebediyete intikal eden annelerimizi de rahmetle anıyorum” dedi.

BAŞKAN ZOLAN: CENNET ANNELERİN AYAKLARI ALTINDADIR
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan yayınladığı mesajında ‘Cennetin annelerin ayakları altında olduğuna inanan bir dinin mensubu olarak annelerimiz için ne yapsak azdır” dedi. Zolan mesajında; “Bizlere hayat veren, canımıza can katan, hayatımızın her anında yanımızda olan, başımızın tacıdır annelerimiz” dedi. Gelenek ve göreneklerin yaşatılmasından güçlü aile yapısına, ekonomik işgücünden toplumun huzuruna kadar her konuda annelere sonsuz minnet borçlu olduklarını belirten Başkan Osman Zolan, şunları kaydetti: “Bizleri hayata hazırlayan ilk öğretmendir annelerimiz. Cennetin annelerin ayakları altında olduğuna inanan bir dine mensup olarak, bizleri dünyaya getiren annelerimiz için ne yapsak azdır. Onları sadece Anneler Günü’nde değil hayatımızın her anında mutlu etmeli, dualarını her daim almalıyız” dedi.

KOŞULSUZ SEVGİNİN TİMSALİ…
Pamukkale Üniversitesi Rektörü Hüseyin Bağ yayınladığı mesajında annelerin iyiliğin, şevkatin ve koşulsuz sevginin timsali olduğunu belirterek; ” Tüm Türk medeniyetlerinde olduğu gibi bugün de; gerek kültürel gerekse toplumumuzun güzel ahlakı münasebetiyle mukaddes ‘Anne’lerimiz bizlerden her zaman hürmet görmeye layıktır. Baş tacımız annelerimize, sadece bir gün değil her gün içimizde büyüyen sevgi ve bağlılığı göstermemiz bizlerin en kalbi duygularımızdan biridir. Bu duygu ve düşüncelerle tüm annelerimizin ‘Anneler Günü’nü en içten dileklerimle kutlarken; Ayrıca evlatlarını bu toprakların bizlere vatan olarak kalması adına şehit veren, acılarını milletçe yürekten paylaştığımız Şehit Annelerimize de daimi minnet ve şükranlarımı sunarım’” dedi.

AKBABA: MERAK ETMEYİN ÇOCUKLARINIZIN TEMİNATI BİZİZ
CHP İl Başkanı Mahir Akbaba annelere seslenerek çocukların geleceği için endişelenmemelerini isterken CHP’nin o geleceğin teminatı olduğunu söyledi. Akaba mesajında; “Anneler; dünyadaki koşulsuz sevginin  kaynağı, hayatı anlamlı kılan en değerli varlığımızdır. Sağlıklı, başarılı ve dürüst bir toplum yapısını, anne sevgisi ile inşa edebiliriz. Bireylerin yetişmesinde en büyük pay annelere aittir.

Karşılıksız emek ve sınırsız sevgiyle bizleri büyüterek, topluma en iyi şekilde hazırlayan annelerimizin   yaşam şartlarının iyileştirilmesi, mutlu ve güvenli, kaygılardan uzak bir hayat sürmeleri, şüphesiz yetiştirecekleri nesillerin mutluluğu için de vazgeçilmez bir önem taşımaktadır. Cumhuriyet Halk Partisi olarak biz bunun sözünü veriyoruz. Anneler içiniz rahat etsin çocuklarınızın teminatı biziz. Sevginin sembolü olan  fedakarlıklarla ve sabırla dünyanın  en yüce  görevini yerine getiren annelerimizin Anneler gününü içtenlikle kutlarım” ifadelerini kullandı.

DTB BAŞKANI İBRAHİM TEFENLİLİ
” Annelerimiz, doğduğumuz andan itibaren fiziksel ve manevi ihtiyaçlarımızı karşılamak için hiçbir fedakârlıktan kaçınmayan kutsal varlıklarımızdır. Dünyaya geldiğimiz andan itibaren bizleri, hoşgörü ve sabır ile kucaklamaktadır. Aile kültürünü, hoşgörü ve sevgiyi bizlere aşılayarak toplumumuz devamlılığına büyük katkı sağlamaktadırlar. Atalarımızın “Ana gibi yar olmaz” sözü, anneliğin toplumumuzdaki önemini göstermektedir. Bizlerin yetişmesinden büyük emekler sarf eden, en kıymetli hazinemiz olan, dünyanın en zor ve en yüce görevini üstlenen tüm annelerin Anneler Gününü en samimi duygularımla kutluyor, hakkın rahmetine kavuşmuş anneleri rahmetle anıyorum”

TİCARET ODASI BAŞKANI UĞUR ERDOĞAN
” Anne emektir; fedakarlıktır! Anne, vefadır! Anne, karşılıksız sevgidir! Bizi biz yapan değerlerin şekillenip karakterimize yerleşmesindeki en büyük çaba ve katkının sahibidir. Onun çabasına paha biçilemez… Çocuğu için yaptıklarının tek karşılığı olabilir; o da Peygamber Efendimizin şu güzel müjdesidir: ‘Cennet, anaların ayakları altındadır!’. Dilerim, hakkını vererek o mübarek mertebeye erişebiliriz. Sağlıklı bireyler, sağlam toplumların temelidir. Çocukların iyi yetişmesi, toplumun da iyi olması demektir.O nedenle, annelerimiz milletimizin temel direğidir! Tüm dünya biliyorki; Türk kadını güçlüdür! Her daim yoldaştır; yükü paylaşandır. Bizler işte bu bilinçle, özellikle genç annelerin ya da anne adaylarının kendini iyi yetiştirmiş, verimli bireyler olmasını önemsiyoruz; iş yapabilme potansiyellerini geliştirmeye yönelik faaliyetlerde bulunuyoruz. Girişimci ruhlarını harekete geçirebilmek için, girişimcilik eğitimi ve meslek edindirme eğitimleri veriyoruz. İstekli olanlarına, öncelikli ve en önemli işi olarak kabul ettiği annelik vazifesinin yanında, hayatın ve ekonominin de bizzat içinde yer almasının yolunu açmaya çalışıyoruz”

SANAYİ ODASI BAŞKANI MÜJDAT KEÇECİ
“En kutsal varlıklarımız olan annelerimiz; insanlığın var oluşundan bugüne kadar sevginin, şefkatin, mücadelenin, çilenin, özverinin sembolü olmuştur.

Sağlıklı ve güvenli toplumların temeli anneler sayesinde oluşuyor. Anneler, yetiştirdiği bilgili, birikimli, sağduyulu ve topluma yararlı bireylerle gelecek nesillerin şekillenmesine katkı sağlayan en önemli aktörler. Bizi biz yapan değerleri barındıran annelerimiz, varlıklarıyla bizleri onurlandırmakta, geleceğimizi ellerinde şekillendirmekteler. Şüphesiz ki onlara olan vefa borcumuzu hiçbir şekilde ödeyemeyiz. Günümüzde çalışan anne olmanın da ne kadar zor bir görev olduğunun farkındayız. Hem iş dünyasında etkin olup hem de annelik görevini yerine getiren annelerimizi ayrıca takdir ediyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle, varlıklarıyla yaşamımıza renk katan, hayat boyunca sevgi ve şefkatlerini yaşamımızdan eksik etmeyerek bizlere yön veren, dünyanın en kutsal vazifesini yerine getiren annelerimizin, Anneler Günü’nü kutluyor, selam ve saygılarımı sunuyorum”

AK PARTİ İL BAŞKANI NECİP FİLİZ
” Sevginin, fedakârlığın, bağlılığın eşsiz temsilcileri olan annelerimizi hatırladığımız özel bir günün içindeyiz. Elbette, elleri öpülesi annelerimizi yılın bir gününde hatırlamamız ve anmamız asla doğru değildir. Onlara, yaşadığımız müddetçe en değerli hazinemiz olarak saygıyla ve büyük bir hürmetle yaklaşmamız en öncelikli manevi sorumluluklarımız arasında yer almalıdır.

Milletimizin gelecekte var olabilmesi, nesillerin sağlıklı, şuurlu ve milli bir zihniyetle meselelere odaklanmaları öncelikle ailelerinden alacakları eğitime ve terbiyeye bağlı olacaktır.
Bu itibarla, annelerimiz geleceğin hazırlayıcısı ve güzide mimarlarıdır.Akılla duygunun, heyecanla sağduyunun, yılgınlıkla azmin arasında yaşanacak çatışma ve ikilemler; öncelikle annelerimizin yol gösterici ve hikmet yüklü nasihatleriyle aşılacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle, Bu anlamlı günün, annelik bilincinin gelişmesine ve annelerimizin değerini daha iyi anlamamıza katkıda bulunmasını diliyorum. Hayata gözlerini yummuş tüm anneleri rahmetle, minnetle yad ediyorum. Aynı şekilde, yüreğinde evlat acısı taşıyan annelerin; evladını teröre kurban vermiş şehit annelerinin de acısını kendi acım olarak görüyor, hepsine sabır diliyorum. Bu bakımdan, bu anlamlı günde, annelerimizi mutlu etmek, annelerimizin yüreklerini sevgiyle doyurmak, onların ilgisine layık olmak hepimiz için asli bir görev olmalıdır. Çocuklarını genç yaşta vatan topraklarına emanet eden muhterem şehit analarına da saygı ve sevgilerimi sunuyor, her zaman yanlarında olduğumuzu bu vesileyle bildirmek istiyorum”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı