REKLAMI GEÇ

Denizli’deki her 4 ölümden 3’ü bu üç hastalıktan kaynaklı

Denizli’deki her 4 ölümden 3’ü bu üç hastalıktan kaynaklı

Denizli, kalp damar, solunum yolu ve kanser hastalıklarından en çok ölümün yaşandığı illerin başında geliyor… Bir Ege kenti olmasına, zeytini, yeşilliği bol olmasına karşın neden bu üç hastalık öldürüyor, sorusunun cevabı bilinmiyor ama her 4 ölümden 3’ü bu hastalıklardan kaynaklı…

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 2 Mayıs 2020 Cumartesi, 14:37

Denizli’de, bugünlerde kurulacak termik santral ile hava kalitesinin düşmesi, kül ve asit yağmurları ile çevre felaketlerinin geleceğini konuşurken, Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) ölüm istatistikleri önemli bir konuya dikkatlerin çevrilmesine neden oldu.

Çünkü, bir Ege kenti olmasına, doğal ürünlere ulaşımı kolay olmasına karşın ölüm istatistiklerinde kalp damar hastalıkları, kanser türleri ve solunum yolu hastalıkları ciddi boyutta yüksek.

HER 4 ÖLÜMDEN 3’Ü ÜÇ HASTALIK KAYNAKLI
TÜİK’in verilerine göre; Denizli’deki ölümlerin yüzde 47,2’si kalp damar hastalıklarından, yüzde 17,3’ü kanser tümörlerinden, yüzde 11,6’sı ise solunum yolu hastalıklarından kaynaklı. Bu hastalıktan ölümlerin toplam oranı yüzde 76’yı geçiyor. Başka bir deyişle, Denizli’de ölen her 4 kişiden 3’ü bu hastalıklar nedeniyle hayatını kaybediyor.

SADECE DENİZLİ İÇİN GEÇERLİ DEĞİL
Bu durum sadece Denizli için de geçerli değil… Yine TÜİK’in verilerine göre, Denizli’nin komşuları Aydın ve Muğla’da da bu üç hastalıktan ölümler başı çekiyor. Muğla’daki ölümlerin yüzde 46’sı, Aydın’daki ölümlerin yüzde 35,4’ü kalp damar hastalıklarına bağlı nedenlerden kaynaklanıyor.

TERMİK SANTRAL VE ARTIŞ ENDİŞESİ
Hava kirliliği konusunda Türkiye’nin ilk 10 listesinde hep bulunan Denizli’de, kömürle çalışan termik santralin hava kalitesini daha da bozması, beraberinde bu hastalıkları daha da artıracağı endişesi taşıyor.

NEDENİ ORTAYA KOYAN BİR ARAŞTIRMAYA ULAŞILAMIYOR
Denizli’deki ölümlerin bu üç hastalığa bağlı olarak kaynaklandığını ortaya koyan bir araştırmaya ise şu anda ulaşmak mümkün değil.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı