REKLAMI GEÇ

Denizli’nin önemli isimlerinden Feridun Alpat, son yolculuğuna uğurlandı

Denizli’nin önemli isimlerinden Feridun Alpat, son yolculuğuna uğurlandı

Denizli’nin ilk mimarı, kentin önemli isimlerinden Feridun Alpat, bugün toprağa verildi. Alpat’ın defin işlemleri oğlunun Dominik Cumhuriyeti’nde olması nedeniyle ertelenmişti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 7 Şubat 2019 Perşembe, 15:01

4 Şubat 2019 Pazartesi günü 88 yaşında hayatını kaybeden Denizli’nin önemli isimlerinden Feridun Alpat, son yolculuğuna uğurlandı. Alpat için önce 20 yılı aşkın bir süre başkanlığını yaptığı Sanayi Odası önünde bir tören düzenlendi. Buradaki törene Vali Hasan Karahan, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, sivil toplum kuruluşlarının başkanları, sanayiciler ve işadamları ile ailesi katıldı.


Törende, kızı Ufuk Gül Kılıç, uzun süre babasının tabutunun başından ayrılmadı. Duygusal anların yaşandığı törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, yıllar önce aynı çatı altında Alpat ile birlikte siyaset yaptıklarını anımsatarak, “Bugün Denizli’nin büyük bir değerini uğurluyoruz. Feridun geride güzel şeyler, gök kubbede hoş sadalar bıraktı. Siyaset hırsı olmayan, tevazu doluydu ve mütevazi bir duruşu vardı. Denizli için çalıştı, Denizli için koştu ve bunları yaparken kendisini ihmal etti, ailesini ihmal etti” dedi.

Feridun Alpat’ın cenazesi daha Denizli Sanayi Odası’ndan Yeni Cami’ye götürüldü. Alpat, burada kılınan cenaze namazından sonra Asri Mezatlık’ta toprağa verildi.

ANKARA’DA TEDAVİ GÖRÜYORDU
88 yaşındaki Feridun Alpat, yaşlılığa bağlı olarak rahatsızlıklar yaşamaya başladı. Felç geçiren, Alzheimer hastalığının da ileri seviyelerinde olan Feridun Alpat, tedavisinin devam etmesi için Ankara’ya, kızının evine yerleşti. Alpat, burada bir süredir tedavi altında tutuluyordu.

FERİDUN ALPAT KİMDİR?
1931 Denizli doğumlu, 1955 yılında Mimarlık Fakültesi’nden mezun oldu. Muğla Orman Bölge Müdürlüğü’nde Kontrol Mühendisliği ve Denizli Belediyesi’nde Fen ve İmar İşleri Müdürlüğü yaptı.

1959 yılından itibaren serbest mimarlık, mühendislik ve müteahhitlik yaptı. Pek çok resmi ve özel bina, 2 adet küçük sanayi sitesi, çok sayıda sanayi tesisi ile bir adet Organize Sanayi Bölgesi inşa etti.

Ticaret Odası, Sanayi Odası, Parti İl Başkanlığı, Belediye Meclisi Grup Başkanlığı, TOBB Yönetim Kurulu Üyeliği, TOBB Genel Kurul Başkanlığı, RCD, İKV, PETKİM, UMAT, Denizlispor, Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Vakfı Yönetim Kurulu Üyelikleri, OSB Başkanlığı, Atatürk Anıtı Yaptırma Derneği Başkanlığı yaptı.

Denizli sanayi Odası’nda
28.11.1975-07.05.2013 tarihleri arasında meclis üyeliği,
29.11.1978 ile 27.11.1989 tarihleri arasında yönetim kurulu başkanlığı
23.11.1989 ile 19.03.1992 tarihleri arasında meclis başkanlığı
20.03.1992 ile 11.12.1995 tarihleri arasında tekrar yönetim kurulu başkanlığı yaptı.

Feridun Alpat’ın bir oğlu, 2 kızı ve 5 torunu var.

Yorumlar

hakan bobur   -  Bağlantı 7 Şubat 2019, 15:11

allah rahmet eylesin

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı