REKLAMI GEÇ

Engelli gençten orman yangınlarında alkışlanacak özveri

Engelli gençten orman yangınlarında alkışlanacak özveri

3 Ağustos’ta Tavas’ın Pınarlar Mahallesinde çıkan orman yangınında, cami hoparlörlerinden ‘söndürme araçları ve helikopterler için su takviyesi gerekiyor’ anonsunda, ilçede çiftçilik yapan Yasin Beylen, bir ayağı olmamasına rağmen traktörünün başına ilk geçenlerden biri oldu.

Ali Bilge / DENİZLİHABER / 10 Ağustos 2021 Salı, 10:30

Türkiye geçtiğimiz hafta yangınlarla boğuştu. Muğla ve Antalya’daki yangınlara Aydın ve Denizli’dekiler de eklendi. Denizli’de önce Buldan ilçesi Türlübey Mahallesindeki ormanlık alanda yangın çıktı, ardından Tavas’ın Pınarlar Mahallesinden dumanlar yükseldi.

Yangınlara ekipler karadan ve havadan müdahale etti. Kentteki yangınlarda, vatandaşlar da ekiplerle birlikte söndürme çalışmalarına katıldı. Vatandaşların bazıları kendi imkanlarıyla alevlere müdahale ederken bazıları da söndürme araçlarına su temini sağladı. Yangın haberinin alındığı ilk andan itibaren ilçe ve köylerdeki hoparlörlerden yardım çağrıları yapıldı.

Tavas’ın Pınarlar Mahallesinde yaşayan ve geçirdiği rahatsızlık sonucu bir ayağını kaybeden 30 yaşındaki Yesin Beylen de yardıma ilk koşanlar arasındaydı. Hoparlörden duyduğu yardım çağrısını duyar duymaz traktörüne binen Beylen, traktörün arkasındaki su tankerine doldurduğu suyu yangın bölgesinde helikopterlerin su aldığı havuza götürdü. Yangın sönene kadar canla başla çalışmalara katılan Beylen, “Gençliğimi yakarım ormanları yaktırmam” dedi. Beylen’in bu sözü duyanları duygulandırdı.

Denizli Orman Bölge Müdürlüğü, Beylen’e sosyal medya hesabından teşekkür ederek, “Pınarlar Mahallesi, Zeytinyaylası Mevkiinde çıkan Orman Yangınına Müdahalede bize traktör ve su tankeriyle büyük destek olan vatandaşımız Yasin Beylen’e Denizli Orman Bölge Müdürlüğü olarak Teşekkür Ederiz” denildi.

Yorumlar

Hüseyin Çiyancı   -  Bağlantı 10 Ağustos 2021, 11:03

Dünyanın hiç bir yerinde felaketler zamanında birleşen başka bir millet yoktur zannımca. Bizim memlekette ufak tefek görüş ayrılıkları, anlaşmazlıklar olsa da; felaket zamanında herkes yek vücud oluyor. Helal olsun kardeşimize eline emeğine sağlık.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı