REKLAMI GEÇ

Esat Sivri sonsuzluğa uğurlanıyor. İlk tören Laodikya’da

Esat Sivri sonsuzluğa uğurlanıyor. İlk tören Laodikya’da

Önceki gün geçirdiği mide kanamasının ardından Denizli’ye getirilirken yolda kalbi duran ve hayatını kaybeden duayen işadamı Esat Sivri sonsuzluğa uğurlanıyor. Sivri için ilk tören, ayağa kaldırılmasında büyük emek verdiği, “babası” olarak tanımlandığı Laodikya’da gerçekleştirildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 28 Haziran 2019 Cuma, 11:10

Ani ölümüyle büyük üzüntü yaratan duayen işadamı Esat Sivri’nin naaşı, sabah saatlerinde hastaneden alındı.

Esat Sivri için ilk tören, Laodikya Antik Kenti’nde gerçekleştirildi. Burada düzenlenen törene Sivri’nin ailesi ve kazı ekibi katıldı.

Sivri’nin naaşının hazırlanan alana getirilmesinin ardından tören başladı. Burada ilk konuşmayı Laodikya Kazı Heyeti Başkanı Prof. Dr. Celal Şimşek yaptı.

Esat Sivri’nin Laodikya, Laodikya’nin da Esat Sivri için ayrı bir yerinin olduğun belirten Celal Şimşek, “Duayen işadamı Esat Sivri’nin Laodikya’ya verdiği emek çok büyüktür. Laodikya’nın adeta babasıdır. Antik kentin bugünlere gelmesinde en büyük pay, en önemli emek ona aittir” dedi.

Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci de, Esat Sivri’nin kaybından duydukları üzüntüyü ifade etti. Esat Sivri’nin Laodikya’ya büyük emek verdiğini belirten Keçeci, “Laodikya’yı ayağa kaldırmak için gecesini gündüzüne kattı. Kapı kapı dolaştı, burası için resmen dilencilik yaptı. Laodikya’da bu aşamaya gelinmişse, Türkiye’nin en önemli antik kentlerinden biri haline gelmişse, bundan en büyük pay Esat Sivri’ye aittir” dedi.

Ardından, Esat Sivri’nin kızları Berrin Sivri ve Bilge Başöz duygu yüklü konuşmalar yaptı. Babalarının Laodikya için çok çalıştığını ifade eden kızları, “Laodikya’nin ziyarete açılması için elinden geleni yaptı. Hayali, antik kentin ücretsiz olarak gezilmesini sağlamaktı. Söyleyecek çok bir şey yok. Eminiz ki gittiği yerden bizi izliyordur ve çok mutludur. O iyi bir insandı” dedi.

Esat Sivri’nin naaşı, Laodikya’daki törenin ardından helallik alınmak üzere Çamlık’taki evine götürüldü.

Yorumlar

Tahsin Deniz ARPACI   -  Bağlantı 28 Haziran 2019, 20:23

Güzel bir haber. Kendisini tanımak isterdim…

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı