REKLAMI GEÇ

Fakir Baykurt Onur Ödülü Mustafa Gazalcı’nın

Fakir Baykurt Onur Ödülü Mustafa Gazalcı’nın

Eğitim-İş tarafından, Türkiye Öğretmenler Sendikası (TÖS) Genel Başkanı Fakir Baykurt adına düzenlediği onur ödülünü eğitimci-yazar Mustafa Gazalcı’ya verme kararı aldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 11 Ekim 2020 Pazar, 17:01

CHP eski Denizli Milletvekili, eğitimci-yazar Mustafa Gazalcı’ya büyük onur. Gazalcı, 1999 yılında Almanya’da hayatını kaybeden Türkiye Öğretmenler Sendikası Genel Başkanı ve öğretmen örgütlenmesinin lideri Fakir Baykurt adına düzenlenen ödülün sahibi oldu.

Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Başkanı Prof. Dr. Sedat Sever, gazeteci yazar Cumhuriyet Vakfı Genel Sekreteri Işık Kansu, Köy Enstitüleri ve Çağdaş Eğitim Vakfı Başkanı Erdal Atıcı, Genel Sekreterimiz Ebru Sungar ve Genel Eğitim Sekreterimiz Suat Özkolay’dan oluşan seçici kurul, bu yıl onur ödülünün, emek mücadelesi ve eğitime katkılarından dolayı, Gazalcı’ya verilmesini kararlaştırdı.

MUSTAFA GAZALCI KİMDİR?
1945 Denizli Güney’de doğdu. 1963’te Isparta Gönen Öğretmen Okulu’nu, 1966’da Balıkesir Necati Eğitim Enstitüsü Edebiyat Bölümü’nü bitirdi. 1966-1977 yılları arasında çeşitli okullarda öğretmenlik ve yöneticilik yaptı.

Tavas Türkiye Öğretmenler Sendikası (TÖS), Denizli Tüm Öğretmenler Birleşme ve Dayanışma Derneği (TÖB-DER) şube başkanlığı görevlerini yürüttü.

1977 ve 2002’de CHP Denizli Milletvekili seçildi. TBMM’de Başkanlık Divan Üyeliği ve Milli Eğitim Komisyonu üyeliği, CHP’de Parti Meclisi, Merkez Yürütme Kurulu üyeliği, SHP’de Genel Sekreter Yardımcılığı yaptı.

1990’dan 2002 yılına kadar Eğitimciler Derneği (Eğit-Der) Genel Başkanlığı görevini yürüttü.

Evli ve iki çocuk babası.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı