REKLAMI GEÇ

Hayırsever iş adamı Orhan Abalıoğlu toprağa verildi

Hayırsever iş adamı Orhan Abalıoğlu toprağa verildi

Denizli iş dünyasının duayen ismi, eğitimin en önemli hamilerinden biri olan Orhan Abalıoğlu sonsuzluğa uğurlandı. Hayırsever Abalıoğlu’nu son yolculuğunda Denizli yalnız bırakmadı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 4 Mart 2019 Pazartesi, 18:17

DENİZLİ (AA) – Organ yetmezliği nedeniyle tedavi gördüğü Pamukkale Üniversitesi Hastanesi’nde hayatını kaybeden 84 yaşındaki Orhan Abalıoğlu için Müftü Ahmet Hulusi Efendi Cami’sinde cenaze töreni düzenlendi.

Abalıoğlu’nun çocukları ve yakınları cami avlusunda taziyeleri kabul etti. Cenaze törenine, Vali Hasan Karahan, AK Parti Denizli Milletvekilleri Cahit Özkan ve Şahin Tin, CHP Denizli Milletvekilleri Kazım Arslan, Teoman Sancar, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci ile yakınları katıldı.

İl Müftüsü Mehmet Aşık’ın kıldırdığı cenaze namazının ardından Abalıoğlu’nun cenazesi Asri Mezarlık’ta toprağa verildi.

EĞİTİME ÖNEMLİ KATKILAR SAĞLADI
Dört çocuk babası Abalıoğlu’nun kentte birçok yardım, bağış ve okul yaptırmasıyla tanınıyordu.

Orhan Abalıoğlu kendisi ve aile fertleri ile sahibi olduğu fabrikanın adını taşıyan 7 önemli eğitim yatırımına imza attı. Abalıoğlu, Orhan Abalıoğlu Endüstri Meslek Lisesi, Cedide Abalıoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi, Abalıoğlu Yem Sanayi Ortaokulu, Oya-Ender Abalıoğlu Anadolu Lisesi, Necla Ergün Abalıoğlu Meslek Lisesi, Filiz Abalıoğlu Anadolu Lisesi ve Pınar Baha Abalıoğlu Anadolu Lisesi’ni yaptırarak Milli Eğitim’e devretti.

Bunların yanı sıra engellilere yönelik yaptırılan 2 okula da katkı sağlayan Orhan Abalıoğlu, eğitim 40 milyon liranın üzerinde kaynak aktardı.

Abalıoğlu, Devlet Üstün Hizmet Ödülü sahibiydi.

Yorumlar

Abdullah TUNCER (Sandıklı)   -  Bağlantı 5 Mart 2019, 13:16

Kadim dostum Orhan Abalıoğlunu kaybetmenin derin üzüntüsü içindeyim.Tüm yakınlarına başsağlığı diliyorum.Mekanı cennet olsun Nur içinde yatsın.

bahadır bobur   -  Bağlantı 4 Mart 2019, 19:53

allah rahmet eylesin

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı