REKLAMI GEÇ

Hayırsever Orhan Abalıoğlu ardından unutulmaz izler bıraktı

Hayırsever Orhan Abalıoğlu ardından unutulmaz izler bıraktı

Denizli sanayisinin duayen ismi Orhan Abalığolu dün organ yetmezliği nedeniyle 2 aydır tedavi gördüğü PAÜ Hastanesi’nde yaşamını yitirdi. Orhan Abalıoğlu, ardında unutulmaz izler bıraktı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 4 Mart 2019 Pazartesi, 09:25

Abalıoğlu Yem, Soya ve Tekstil Sanayi şirketinin 84 yaşındaki sahibi Orhan Abalıoğlu yaklaşık 2 aydır organ yetmezliği nedeniyle Pamukkale Üniversitesi Hastanesi’nde tedavi görüyordu. Devlet Üstün Hizmet Ödülü sahibi olan İşadamı Orhan Abalıoğlu, ölümüyle büyük üzüntü yarattı.

UNUTULMAZ ESERLER BIRAKTI
Başarılı bir iş yaşamı olan Orhan Abalıoğlu, kazandığını özellikle eğitim yatırımları ile hayır işlerine harcamasıyla tanınıyordu. Kendisi ve aile fertleri adına 40 milyon liranın üzerinde harcamayla 7 okul yaptıran Orhan Abalıoğlu, engelliler için yaptırılan 2 ayrı okula da katkı sağladı.

ORHAN ABALIOĞLU’NUN YAPTIRDIĞI OKULLAR
Orhan Abalıoğlu kendisi ve aile fertleri ile sahibi olduğu fabrikanın adını taşıyan 7 önemli eğitim yatırımına imza attı. Abalıoğlu, Orhan Abalıoğlu Endüstri Meslek Lisesi, Cedide Abalıoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi, Abalıoğlu Yem Sanayi Ortaokulu, Oya-Ender Abalıoğlu Anadolu Lisesi, Necla Ergün Abalıoğlu Meslek Lisesi, Filiz Abalıoğlu Anadolu Lisesi ve Pınar Baha Abalıoğlu Anadolu Lisesi’ni yaptırarak Milli Eğitim’e devretti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı