REKLAMI GEÇ

Hemşehri senatör ve asker arkadaşı sürprizi

Hemşehri senatör ve asker arkadaşı sürprizi

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, G-20 Ticaret bakanları toplantısı için gittiği Avustralya’da sürprizlerle karşılaşdı. Sidney Başkonsolosluğu, Bakan Zeybekci’yi onuruna verdiği yemekte, okul ve asker arkadaşı, aynı zamanda da adaşı Nihat Güden ve hemşehrisi Federal Parlamento Senatörü Mehmet Tillem ile buluşturdu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 21 Temmuz 2014 Pazartesi, 12:53

G-20 ülkelerinin Ticaret bakanlarının katıldığı zirve için Avustralya’ya giden Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ve eşi Ayşen Zeybekci için Sidney Başkonsolosu Şeyda Hanbay Arca tarafından iftar yemeği verildi.

Yemekte Bakan Zeybekci’ye sürprizler yapıldı. Zeybekci’nin hem okul hem de askerlik arkadaşı olan ve yıllardır Sidney de yaşayan adaşı Nihat Güden de yemeğe davet edildi. İki eski arkadaş ve adaş, buluşma sayesinde hasret giderip anıları tazeledi.

Ayrıca Zeybekci gibi Tavas Pınarlar doğumlu ve Avustralya Federal Parlamentosu’na giren ilk Türk olan Mehmet Tillem de, yemeğe yüzlerce kilometre uzaktan gelerek katıldı. Yemeğe Avustralya Denizlililer Derneği Genel Sekreteri İdris Muslu ve Sidney Temsilcisi Gökhan Cengiz de katıldı. Avustralya Denizlililer Derneği tarafından Bakan Zeybekci ve eşine ülkenin yerlileri olan Aborjinler tarafından yapılmış yağlı boya bir tablo hediye edildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı