REKLAMI GEÇ

İŞKUR desteğiyle hayallerine kavuştu

İŞKUR desteğiyle hayallerine kavuştu

26 yaşındaki engelli Ali Karamürsel, İŞKUR’un desteği ile kendi işinin patronu oldu. Karamürsel, “Umut etmeyi, çalışmayı, yaşamayı ve işimi çok seviyorum. İŞKUR hayallerimin kapılarını açtı” diye konuştu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 7 Temmuz 2018 Cumartesi, 11:37

26 yaşındaki Ali Karamürsel, doğuştan gelen bir hastalık sonrasında engelli hale geldi, birkaç işte çalıştıktan sonra engellerle karşılaştı. Gazetede İŞKUR’un engellilere hibe desteği verdiğini duyan Karamürsel, başvurdu ve girişimcilik eğitimleri aldı. Karamürsel, İŞKUR’un verdiği destek sayesinde Karamürsel Sıhhi Tesisat adındaki işyerini açarak, kendi işinin patronu oldu.

Bursa doğumlu olan Ali Karamürsel, henüz 3 aylıkken ailesi ile birlikte Denizli’ye yerleşti. Belindeki kisti aldırmak için ameliyat olan Karamürsel, ameliyat sırasında sinirler zedelendiği için engelli duruma düştü.

İlkokul ve ortaokulu köyde okuyan Karamürsel, yaşadığı tedirginlikten dolayı lise eğitimine devam edemedi. Amcasının oğluna yardım etmek için inşaatta çalışması ve ustaların desteği ile Çıraklık Eğitim Kursu’nda ‘Sıhhi Tesisat Bölümü’ne yazıldı.

18 yaşında kalfalık belgesini alan Karamürsel, aklında hep kendi iş yerine açma hayalini kurduğunu söyleyerek, “2 yıl sonra çalıştığım firma sahibi emekli olacağı için firmayı kapatma kararı aldı. Bana firmayı alıp işletebileceğimi söylemişti ama maddi olarak gücüm yoktu. Firma kapandıktan sonra bu mesleği bırakmaya karar verdim. 2015 yılında bir gün, gazeteden İŞKUR’un engelli girişimcilere hibe desteği sunduğunu öğrendim. Kafamda oluşan ilk düşünce ‘Ben bu destekten yararlanarak kendi iş yerimi kurmalıyım’ oldu. Okuduğum haberin detaylarını öğrenmek için hemen Denizli İŞKUR’a gittim. Girişimcilik kurslarına katıldım. Sertifikamı aldım” diye konuştu.

Daha sonra Sıhhi Tesisatçılıkta ustalık belgesini almaya karar veren Karamürsel, sınavı geçti. Karamürsel, “Çalıştığım işyerinden ayrılmaya ve bir an önce kendi işimin patronu olmaya karar verdim. 2016 yılı Haziran ayında işyerinden ayrıldım. Hemen projemi hazırlamaya başladım. Ve İŞKUR’dan gelecek haberi bekledim. Başvuru sürecinde güler yüzü ve anlayışıyla İŞKUR personeli bana çok destek oldu” dedi.

2016 yılının Aralık ayında İŞKUR’un verdiği destek sayesinde Karamürsel Sıhhi Tesisat adındaki işyerini açan Ali Karamürsel, şimdi ise sevdiği işi, kendi işyerinin patronu olarak yapıyor.

İŞKUR’a teşekkür eden Karamürsel, “Umut etmeyi, çalışmayı, yaşamayı ve işimi çok seviyorum. İŞKUR hayallerimin kapılarını açtı 2017 yılında şükürler olsun ki işlerim giderek arttı. Keşke bu işe daha önce başlamış olsaydım. Gazetedeki haberi okumasaydım, İŞKUR’un hibe desteği olmasaydı; işyeri açmayı belki hiç düşünmeyecektim. Hepsinden Allah razı olsun” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı