REKLAMI GEÇ

Mübadillerin hayatı belgesel olacak

Mübadillerin hayatı belgesel olacak

Denizlihaber.com köşe yazarı Emrah Varol, 1924 mübadelesinde Selanik’ten Honaz’a göç eden mübadillerin hayatını belgesel yapmak için çalışmalara başladı. Mübadilerin çocukları ve torunlarıyla söyleşiler yapan Varol, tüm bunları belgesel ve kitapta bir araya getirecek.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 13 Kasım 2019 Çarşamba, 12:07

Denizlihaber.com köşe yazarı Emrah Varol, belgesel ve kitap çalışmalarına başladı. Kendisi de Selanik’ten Honaz’a göçen ailenin torunu olan Varol, ailesinin ve mahallesinde yaşayan mübadillerin hayatlarını kayda almaya başladı.

1924 yılında Selanik’ten, Grebene’den, Kastro’dan Türkiye’ye gelen ve o dönem Honaz’a yerleştirilen Türklerin hayatlarını konu alan belgesel için mübadillerin çocuklarıyla röportajlar yapmaya başlayan Varol’un belgeseli ve daha sonra çıkaracağı kitabı 1 yıl içinde tamamlamayı planlıyor.

Bazı değerlerin ayakta kalması gerektiğini belirten Emrah Varol, “Ben 1924 yılında Kastro’dan Honaz’a gelenlerin torunuyum. Eğer savaşlar olmasaydı belki de bambaşka topraklarda yaşayacaktım. Atalarımın su içtikleri çeşmeleri, sevda türküleri söylediği sokakları ve yaşanan acı tecrübeleri yazmak benim için bir vefa borcu. Ayrıldıkları evleri bir daha göremeyen o insanların hikayesini belgesel ve kitap yaparak onlara bu borcumu ödemek istiyorum” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı