REKLAMI GEÇ

“Mangala”da Denizlili şampiyon

“Mangala”da Denizlili şampiyon

Mangala Federasyonu Denizli Temsilcisi Faruk Gülhan, Antalya Kemer’de ilk kez resmi olarak düzenlenen zeka ve strateji oyunu “Dokuz Kumalak Turnuvası”nda Türkiye birincisi olarak önemli bir başarı kazandı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 20 Mayıs 2016 Cuma, 17:13

Antalya Kemer Lims Bone Dea Beach Hotel’de, Mangala Federasyonu tarafından 2. Kademe Mangala Eğitmenlik Gelişim Semineri düzenlendi. Seminerde zeka ve strateji oyunlarından Bestemşe ve Dokuz Kumalak eğitimini Kazakistan’dan gelen Maksat Shotayev ve ekibi, Oware eğitimini İsviçre’den gelen Prof. Dr. Jean Retschitzki verdi.

denizli-mangala-oyunu-1

Eğitim seminerlerinin ardından Türkiye’de ilk kez resmi olarak “Dokuz Kumalak Turnuvası” gerçekleştirildi. 22 sporcunun katıldığı turnuvada önemli bir başarı kazanan Mangala Federasyonu Denizli Temsilcisi Faruk Gülhan, Türkiye birincisi oldu.

Turnuvada dereceye giren ilk üç isim Temmuz ayında Almanya’da düzenlenecek olan “Avrupa Dokuz Kumalak Şampiyonası”nda Türkiye’yi temsil edecek.

Turnuvayı ve elde ettiği dereceyi değerlendiren Mangala Federasyonu Denizli Temsilcisi Faruk Gülhan, Türkiye’yi yurt dışında temsil etmenin kendisi için onur olduğunu söyledi.

Gülhan, zeka ve strateji oyunlarının Denizli’de yaygınlaşması için faaliyetleri sürdüreceklerini belirtti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı