REKLAMI GEÇ

Mezarlıkta sahte Peygamber izdihamı

Mezarlıkta sahte Peygamber izdihamı

Kamuoyunda sahte peygamber olarak tanınan İskender Erol Evrenesoğlu’nun gömüldüğü Bursa’daki Hamitler Mezarlığı’na talep patlaması yaşandı. Evrenesoğlu’nun yanından parsel satın almak isteyenler kısa sürede 100’ü bulunca mezarlıklar müdürlüğü satışı durdurdu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 4 Aralık 2019 Çarşamba, 15:41

Kendisini mehdi ve peygamber ile eden, fikirleri ilk kez Denizli’de fark edilen ve hakkında soruşturma başlatılan İskender Erol Evrenesoğlu, bir süre önce ABD’de hayatını kaybetti.

Hürriyet’ten Musa Kesler’in haberine göre, İskender Erol Evrenesoğlu’nun ölümünün ardından oğlu Oktay Evrenesoğlu Bursa’da mezar yeri başvurusunda bulundu. Oktay Evrenesoğlu, Bursa’nın merkezindeki Pınarbaşı Mezarlığı’ndan yer satın almak istedi ancak bu talebi uygun görülmedi. Kendisine Bursa’nın dışındaki Hamitler Mezarlığı’ndan yer tahsisi yapıldı. Oktay Evrenesoğlu aile mezarlığı yapabilmek için 4 parsel satın aldı. Her bir mezar yeri için de 10 bin 500’er liradan toplam 42 bin TL ödedi. İskender Erol Evrenesoğlu Diyanet İşleri Başkanlığı’nın din adamı göndermediği cenaze töreninin ardından Hamitler Mezarlığı’nda gömüldü.

MÜRİTLERDEN YOĞUN TALEP GELDİ
Evrenesoğlu’nun gömüldüğü gün mezarının bulunduğu parselden yer almak için 100’e yakın başvuru yapıldı. Talepler sonraki günlerde de devam etti. Taleplerin Evrenesoğlu’nun takipçilerinden geldiğinin değerlendirilmesi üzerine bu bölgeden mezar yeri satışı durduruldu.

TÜRBE BENZERİ BİR YAPILAŞMAYA İZİN YOK
Bursa Mezarlıklar Müdürlüğü ayrıca önemli bir karar da aldı. Sahte peygamber Evrenesoğlu’nun mezarında türbe benzeri bir yapılaşmaya izin verilmeyeceği öğrenildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı