REKLAMI GEÇ

Nikferli göçmen Kanada’da yılın esnafı seçildi

Nikferli göçmen Kanada’da yılın esnafı seçildi

Tavas’ın Nikfer Mahallesi’nde 35 sene önce üniversite okumak için Avusturya’ya giden, gıda müfettişi olarak çalışırken doktora seviyesindeki okulunu ve işini bırakıp Kanada’da doğal ürünler üzerine işletme açan 56 yaşındaki İhsan Aşkar, iş yerinin ve ürünlerinin kalitesiyle yaşadığı şehrin en iyisi seçildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 11 Ağustos 2021 Çarşamba, 11:34

Tavas’ın Nikfer Mahallesinde doğup büyüyen 56 yaşındaki İhsan Aşkar, 1986 yılında üniversite oumak için Avusturya’ya gitti. Gıda üzerine okuduğu bölümü bitiren Aşkar sonrasında gıda müfettişi olarak çalışmaya başladı. Çalıştığı süre boyunca okulunda yüksek lisans da yapan Aşkar, sonrasında eğitim hayatında doktora seviyesine kadar geldi. Aşkar, Avusturya’da yerli biriyle evlendi iki çocuğu oldu. Avusturya’daki hayatını, eşini, çocuklarını, işini ve okulunu bırakıp Kanada’ya yerleşen Aşkar, Kanada’nın Victoria şehrine taşındı.
MESLEĞİNİ BIRAKIP İŞ YERİ DEVRALDI
Burada gıda üzerine bir iş yapmayı planlayan Aşkar, 2011 yılında Victoria’daki yedi mağazasını da satmaya karar veren Portekizli bir sahibinden ilk iş yerini satın aldı. Burayı 8 yıl boyunca işleten Aşkar, 2018 yılında başka mağazalar da alarak işini büyüttü. Eline geçen ticari fırsatları değerlendiren Aşkar, burada iki işletmeyi aynı anda idare etmeyi de başardı. Aşkan bu sürede yüzde 85 büyüdüğünü tahmin ediyor. 40 yaşına geldiğinde başka biriyle çalışmanın kolay olmadığına karar veren ve kendi işletmesini açmak için girişimlerde bulunan Aşkar, “40 yaşından sonra başka biriyle çalışmak kolay olmadı. Zihniniz kendi kararınızı vermek ve çalışmak için hareket eder. Bu yüzden ana hedefim bir mağaza açmak ya da devralmak ve onu istediğim gibi tasarlamaktı. Sonunda istediğim oldu. Burada yaşayanlar iş yerime büyük ilgi gösteriyor” dedi.

TÜRKİYE’DEN İTHAL ÜRÜNLER DE BULUNUYOR
Aşkar’ın marketinde taze yerel ürünlerin yanı sıra günlük çorba, panini ve çeşitli akşam yemeği ürünleri ve yemek malzemeleri, çeşitli benzersiz etnik ve ithal ürünleri bulunuyor.
Mağazanın ürünlerinin yaklaşık yüzde 75’i, peynirleri, söğüş etleri ve zeytinleri de dahil olmak üzere Akdeniz ve Avrupa ithalatı ürünlerden oluşuyor. Kaynaklar İspanya, İtalya ve Yunanistan gibi ülkelerden Türkiye’ye ve Lübnan, İran ve Suriye gibi Ortadoğu ülkelerine kadar uzanıyor.

NİKFER ZEYTİNİNİ KANADA’DA SATACAK
Askar, önümüzdeki birkaç yıl içinde memleketindeki üç dönümlük kendi zeytin çiftliğinden ithal ettiği zeytin, kuru incir ve zeytinyağını satmaya başlayacak. Askar, marketine özgü geniş ürün yelpazesinin, tek bir mağazada, müşterilerin yalnızca beş veya altı farklı lokasyona giderek bulabilecekleri bir seçim sunduğunu söyledi. Bir yerleşim bölgesinde çalışmaktan hoşlanıyor ve işini ayakta tutmaya yardımcı olduğu için ailelerin artan beslenme ihtiyaçlarını takdir ediyor. Askar, mağazayı 10 yıl daha işletmeyi planlıyor ve mevcut üç çalışanından birini daha sonra işi yürütmek üzere eğitmeyi umuyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı