REKLAMI GEÇ

Öğretmen olarak gitti gönüllü turizm elçisi oldu

Öğretmen olarak gitti gönüllü turizm elçisi oldu

Denizli’nin Çivril ilçesi’nde doğan Necip Efe, 21 yıl önce öğretmen olarak atandığı Gaziantep’te yaşıyor.3 yıl öğretmenlik yaptıktan istifa ederek Gaziantep’te ticarete atılan Efe, Gaziantep’ten Denizli’ye turlar düzenleyerek gönüllü turizm elçiliği görevini de üstlenmiş.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 21 Nisan 2015 Salı, 08:30

Gaziantep’de onu herkes Egeli Necip olarak tanıyor. Öğretmen olarak Gaziantep’e atanan ve 21 yıldır bu şehirde yaşayan Necip Efe, 3 yıl öğretmenlik yaptıktan sonra istifa ederek, ticaret hayatına atıldı, şimdi ise sigorta acenteliği yapıyor. 

Evli ve 3 çocuk babası Necip Efe, Gaziantep’li arkadaşlarıyla sık sık Denizli’ye turlar düzenleyerek doğduğu topraklara olan vefa borcunu ödüyor. Efe, “Çocuklar büyüyünce kendinizi çocuklara göre adapte ediyorsunuz. Tüm planlarınızı onların geleceğine eğitimine göre kurmaya başlıyorsunuz. O nedenle Gaziantep’e kalmak bizim için iyi oldu. Çünkü o dönem Denizli ile burayı kıyas ettiğim zaman burası bir adım daha öndeydi. Şimdi bilmiyorum, dört yıldır gidemiyorum” diyerek memleketine olan özlemini dile getiriyor.

DENİZLİ İLE ANTEP BİRBİRİNE ÇOK BENZİYOR
Gaziantep’e ilk geldiği yıllarda Denizli’yi özlediğini ancak şimdi iki ilin birçok ortak yönünü keşfettiğini belirten Efe, “Denizli ile Antep birbirine çok benzeyen iki şehir. Yetişen ürünlerden iklimine, ekonomisinden insanların girişimciliğine kadar birçok ortak noktası var. Bizim orada (Çivril’de) elma, incir, üzüm yetişir. Burada da aynı ürünler yetişiyor. Çivril’de fıstık yetişir mi? yetişiyor. Ben buradan fıstık fidanı götürdüm ve Çivril’de bahçemize diktim, şimdi ürün veriyor. Çok güzel fıstığı var. Denizli’den 1988’de çıktık. Siirt’te görev yaptım. Denizli merkezde görev yaptım. Ama yaşamak için Gaziantep’i seçtim. Çünkü burayı seviyorum” dedi.

denizli-gaziantep-necip-efe-ic

 

 

 

“DENİZLİLERİ DAVET EDİYORUM”
Çivril Belediye Başkanı Gürcan Güven ile çocukluklarının aynı mahallede geçtiğini, mahalle arkadaşı olduğunu söyleyen Efe, “Çivril’de çok tanıdığım var. Hala görüşürüz. Her yaz tatilinde Çivril’e giderim. Ancak çocukların eğitimi nedeniyle son dört yıldır gidemiyorum. 2015 yazında mutlaka gideceğim, özledim. Hüseyin Altınbaş, Hasan Ali Solak gibi arkadaşlarım başta olmak üzere tüm sevdiklerime sizin aracılığınızla selam söylemek isterim. Ve onları Gaziantep’e bekliyorum” diyerek tüm Denizlilileri Gaziantep’e davet etti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı