REKLAMI GEÇ

Ortak dilleri resim

Ortak dilleri resim

Türkçe bilmeyen İranlı ressam ile tek kelime Farsça konuşamayan hocanın 2 yıllık çabası sergi olarak karşımıza çıktı. İletişimi 2 yıldır resim ile sürdüren İranlı Ressam Lala Zarei eserlerini Turan Bahadır Sanat Galerisi’nde beğeniye sundu. Resim Hocası Orhun Kara da başarılı sanatçıyı özel gününde yalnız bırakmadı.

Büşra Kuru / DENİZLİHABER / 17 Aralık 2015 Perşembe, 10:47

Turan Bahadır Sanat Galerisi ilginç bir sergiye ev sahipliği yapıyor. İranlı ressam Lala Zarei, 2 yıllık çalışmasının ürünü olan resimlerini açtığı sergide sanatsevenlerin beğenisine sundu. Ressam Lala Zarei’nin 45 eserinin yer aldığı serginin açılışına sanatsevenler yoğun ilgi gösterdi. 

denizli-ressam-iran-lala-turkce-bilmiyor-resim-ile-iletisim-kuruyor-1

İran’da da iki ayrı sergiye katılan sanatçının eserleri 23 Aralık’a kadar Turan Bahadır Sanat Galerisi’nde gezilebilecek.

HİKAYELERİ İLE ÖNE ÇIKTILAR
İranlı Lara Zarei’yi öne çıkaran yetenekli bir ressam olması kadar eğitmeni ile olan hikayesi. 26 yaşındaki İranlı Lala Zarei 2 yıl önce ailesi ile birlikte Türkiye’ye göç etti. Yaşamını Denizli’de sürdürmeye başlayan Lala Zarei ve ailesi İran’daki hayatlarını devam ettirmeye çalışıyor. Zarei’nin en büyük hobisi ise resim yapmak.

Denizli’de de bu hobisini geliştirmek isteyen Lala Zarei, Orhun Kara Sanat Merkezi’nde resim eğitimi almaya başladı. Ancak Zarei Türkçe, Ressam Orhun Kara ise tek kelime Farsça bilmiyor. Konuşarak iletişim kuramayan ikili anlaşma yolunu ikisinin de en iyi yaptığı şeyde, yani resim yapmakta buldu. İkili birbirine söylemek istediklerini çizerek anlatmaya başladı.

Diyaloglarını sanat diliyle anlaşma olarak tanımlayan Ressam Orhun Kara, “Sanatçı yeteneğinin lüzumsuz yayılmasından ziyade maddi ve manevi mükafatı aranmalıdır. Lala’da bu düşünceyle bir sanatseverleri çizdiği güzel eserlerle adeta ruhumuzu okşamış, gönlümüze cila olmuştur. Lala iki yıldır bizimle çalışıyor. Ben Farsça bilmiyorum Lala da Türkçe bilmiyor. Ama sanatın evrensel dili ile anlaşmamız pek sorun olmadı” dedi.

denizli-ressam-iran-lala-turkce-bilmiyor-resim-ile-iletisim-kuruyor-ic

Lala Denizli’de aldığı eğitimde ortaya çıkardığı tabloları Turhan Bahadır Sergi Salon’unda sanatseverlerin beğenisine sundu. İran’da iki sergi de eserlerini sergileyen Zarei, Turhan Bahadır Sergi Salon’unda açtığı sergi de 46 tablosu yer alıyor.

Sergi 23 Aralık’a kadar açık kalacak.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı