REKLAMI GEÇ

Skandal! Organ nakli yapılan 2 Denizlili hayatını kaybetti

Skandal! Organ nakli yapılan 2 Denizlili hayatını kaybetti

İzmir’de eşi tarafından öldürülen Filiz Tekin’in böbreklerinin nakledildiği 2 Denizlili, operasyondan kısa süre sonra hayatını kaybetti. Karaciğerini alan hasta da yaşam savaşı veriyor. Organları alınan Filiz Tekin’in menenjit olduğu ve gerekli araştırmalar yapılmadan nakillerin gerçekleştiği öne sürüldü, hayatını kaybeden 2 Denizlilinin ailesi savcılığa suç duyurusunda bulundu. Skandalın ardından konu İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk tarafından Meclis’e de taşındı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 6 Ocak 2020 Pazartesi, 13:35

Türkiye, organ nakli yapılan 2 hastanın ölümü ve 3.sünün de yoğun bakımda yaşam savaşı verdiği skandalı konuşuyor.

İzmir’de 15 Aralık günü korkunç bir olay yaşanmış, İbrahim Tekin, 38 yaşındaki eşi Filiz Tekin’i ‘bakımsızsın’ diyerek döverek ölümüne sebebiyet vermişti. 15 Aralık’ta beyin ölümü gerçekleşen Filiz Tekin’in organlarının bağışlanması kararı alınmış ve aynı gün Ege Üniversitesi Hastanesi’nde yapılan operasyonlarla, Tekin’in 2 böbreği Denizlili Münire İnanç ve Ali Uslu’ya, karaciğeri ise bir başka Denizlili Arife Aykut’a (60) nakledilmişti.

Nakil işlemlerinin üzerinden birkaç gün geçtikten sonra, Münire İnanç ve Arife Aykut fenalaşınca, Ege Üniversitesi’ndeki Yoğun Bakım Ünitesi’nde tedaviye alındı. Hastalardan İnanç geçtiğimiz hafta perşembe, Aykut ise cuma günü hayatını kaybetti. Ali Uslu ise 28 Aralık’ta fenalaşarak, yoğun bakım ünitesinde tedaviye alındı.

AİLELERİ SAVCILIĞA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU
Umutla girdikleri organ nakli operasyonundan birkaç gün sonra fenalaşan ve bir gün arayla hayatlarını kaybeden Münire İnanç ile Arife Aykut, Denizli’de toprağa verildi.

İnanç ile Aykut’un aileleri, olayla ilgili İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

ÖZTÜRK MECLİS’E TAŞIDI
İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk, yaşanan organ nakli skandalını Meclis’e taşıdı, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın cevaplaması istemiyle soru önergesi veren Yasin Öztürk, organları bağışlanan Filiz Tekin’in vefatından önce menenjit hastası olduğu, buna rağmen organlarının nakledildiği iddialarının doğru olup olmadığını sordu.

Öztürk, “Kişinin menenjit olduğu doğru değil ise organ nakli yapılan 2 hastanın ölümü, bir hastanın da komada olmasının nedeni nedir? Organ nakli gibi toplumsal hassasiyetin yüksek tutulması gereken bir konuda, bu vakada ihmal söz konusu mudur? Bakanlığınız konuşla ilgili bir inceleme başlatmış mıdır?” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı