REKLAMI GEÇ

Alper Patır, tekerlekli sandalyeyle dalış yaptı

Alper Patır, tekerlekli sandalyeyle dalış yaptı

Geçen yıl Ukrayna’nın başkenti Kiev’e tatil için giden, burada talihsiz bir kaza geçiren ve üzerine ağaç düşerek omurilik felci geçiren AKUT Denizli lideri Alper Patır (36), farkındalık için su altında tekerlekli sandalye ile gezdi. Patır, “Hayat çok güzel ve yaşamaya değer. Bu nedenle herkesi mutlaka hayatın içinde olmaya davet ediyoruz” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 17 Eylül 2018 Pazartesi, 12:55

Denizli ve Afyonkarahisar’dan Muğla’nın Fethiye ilçesine giden 40 kişilik AKUT ekibi, dalış yapmak için ilçedeki bir dalış okuluna gitti.

Dalış eğitmeni Selami Tuncelli ve Önder Diktaş’ın verdiği eğitim ile bedensel engelli Denizli AKUT lideri Alper Patır ve ekip arkadaşları, Dalyan Koyu açıklarında dalış gerçekleştirdi.

Engellilere dikkat çekmek ve farkındalık için su altında tekerlekli sandalyeyle dolaşan Patır, Ukrayna’nın başkenti Kiev’de geçen yıl üzerine ağaç düştüğünü ve geçirdiği omurilik felci sonucu engelli olduğunu anlattı.

Omurilik felciyle mücadele ederken kendisi gibi bu durumu yaşayanlara umut ışığı olabilmek için çeşitli aktiviteler gerçekleştirdiğini dile getiren Patır, şunları söyledi:

“Bugün de çok güzel bir dalış gerçekleştirdik. Engelliler lütfen evde oturmasın.

Hayatın içinde olsunlar. Hayat çok güzel ve yaşamaya değer. Bu nedenle herkesi mutlaka hayatın içinde olmaya davet ediyoruz. Dalışta su altında balıkları besledik ve tekerlekli sandalyeyle bir farkındalık oluşturmak için dolaştık.”

Patır, bundan sonraki etkinliğinin yamaç paraşütüyle uçuş yapmak olduğunu kaydetti.

Dalış eğitmeni Selami Tuncelli, Patır’ın kendisini hazırlayarak geldiğini, dalışta hiç zorlanmadıklarını dile getirdi. Tuncelli, dalışın herkesin yapabileceği bir spor olduğunu belirtti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı