REKLAMI GEÇ

Bu bacaklar çalışacak arkadaş!

Bu bacaklar çalışacak arkadaş!

Tatil için gittiği Ukrayna’da talihsiz bir kaza geçiren ve felç geçiren, ancak yaşama azmini kaybetmeyen ve örnek olan Alper Patır, Pamukkale Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Spor Yöneticiliği Bölümü tarafından engelliler haftası nedeniyle düzenlenen panele katıldı. “Bu Bacaklar Çalışacak Arkadaş!” diyen sporcu Alper Pıtır’ın yaşama azmi tüm katılımcılara örnek oldu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 3 Aralık 2019 Salı, 18:10

Arkadaşlarıyla birlikte tatil için Ukrayna’ya giden AKUT gönüllüsü Alper Patır kabusu yaşamış, Kiev’deki Ukrayna Tarih Müzesi’nin bahçesinde bulunan ağacın dev dalı üzerine düşmüş ve ağır yaralanmıştı. Kazanın ardından tekerlekli sandalyeye mahkum olan Alper Patır, yaşama azminden hiçbir şey kaybetmedi.

Spor Bilimleri Fakültesi Spor Yöneticiliği Bölümü tarafından organize edilen ve Spor Bilimleri Konferans Salonu’nda panele Alper Patır ile birlikte Servet Oğuzhan Diker, Ramazan Altuğ ve Otizmin Sesi Spor Kulübü Antrenörü Koray Karlıdağ konuşmacı olarak katıldı.

Pamukkale Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Spor Yöneticiliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Uğur Sönmezoğlu’nun moderatörlüğünde gerçekleşen panelde konuşan ekstrem sporlar tutkunu sporcu Alper Patır, “Bu bacaklar çalışacak arkadaş!” sözleri ile dile getirdiği yaşama azmi tüm katılımcılara örnek oldu.

Konuşmasında Spor Bilimleri Fakültesinden mezun olduktan sonra sporun birçok dalıyla ilgilendiğini, yurtdışında yaşadığı bir kaza sonucu engelli olduğunu söyleyen Alper Pıtır, “Bu Bacaklar Çalışacak Arkadaş sloganı ile sadece fiziksel değil, zihinsel engelleri de ortadan kaldırmaya çalışıyorum. Başarıya ulaşmak için en büyük engel aslında şartlanmalardan kurtulmaktır. Başarı aslında buzdağının görünen kısmıdır. Görünmeyen kısmında ise başarıyı istemek, strateji geliştirmek, bazen hayal kırıklıkları yaşamak vardır. Zirveye ulaşmak isterseniz şartlanmalardan kurtulun. Önümüzdeki engelleri ancak bu şartlanmalardan kurtulursak kaldırırız. Alışkanlıklar bizi rutine dönüştürür. Bu zincirleri kırmak için şartlanmışlıklardan vazgeçmeliyiz” dedi.

Panelin ikinci konuşmacısı Denizli’nin bedensel engelli ilk bilek güreşi sporcusu Servet Oğuzhan Diker oldu. Engelleri bileğinin gücüyle aşmayı başaran Servet Oğuzhan Diker, spor yaşantısını, Türkiye Bedensel Engelliler Bilek Güreşi Şampiyonası’nda elde ettiği Türkiye ikinciliğini ve olimpiyatlara giden yolculukta yaptığı çalışmaları anlattı.

Panelin üçüncü konuşmacısı olan Denizli Ampute Futbol Takım kaptanı ve antrenörü Ramazan Altuğ ampute futbol ile 38 yaşında tanıştığını ifade ederken, bu sporu yaparken yaşadığı deneyimlerini konuklarla paylaştı. Başarmak için zaman ayırmanın önemine değinen Altuğ, sporun da yardımı ile dışarı çıkmaya çekinen engellilerin topluma kazandırılması gerektiğini söyledi.

Panelin son konuşmacısı olan Otizmin Sesi Spor Kulübü Antrenörü Koray Karlıdağ ise konuşmasında zihinsel engelli, otizmli ve down sendromlu bireylerin eğitiminde sporun rolünü anlattı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı