REKLAMI GEÇ

Unutulan söz: İyi günde kötü günde beraberiz

Unutulan söz: İyi günde kötü günde beraberiz

Psikolog Cengiz Türkmen, “iyi günde, kötü günde, hastalıkta ve sağlıkta beraberiz” sözünün unutulduğunu belirterek, “Birileri nikah memurlarına bunu hatırlatmalı” dedi.

/ DENİZLİHABER / 14 Şubat 2014 Cuma, 12:07

Denizli Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi’nin aylık olağan toplantısı Çatalçeşme Oda Tiyatrosu’nda gerçekleştirildi. Toplantının bu ayki konuğu Psikolog Cengiz Türkmen oldu.

Konuşmasında sevgiye vurgu yapan Türkmen, “evlendikten sonra sevgi biter” sözünün gerçekçilikten uzak olduğunu söyledi. İşte Psikolog Cengiz Türkmen’in evlilik ve sevgi üzerine söyledikleri:
Aşk azalabilir. Sevgili olan bir çift akşam olunca farklı evlere gider. Fazla bir sorumluluk yoktur. Ancak evli olan çiftler akşam aynı eve gider ve evde sorumluluklar da vardır. Sevgi bu sorumluluğun paylaşılmasıyla devam eder. Sorumluluklar paylaşıldığı ölçüde sevgi de devam eder ve artar. Aşk ise sevgili olan çiftler için daha uygundur.

“TV KANALLARINDA EVLİLİK SAÇMALIĞI”
İnsanlar sevgiyi, aşkı, hayat arkadaşını TV kanallarında arar oldu. Evlenmek için TV kanallarına gidilmesi doğru bir yaklaşım değildir. Oraya evlilik adı altında her türlü farklı yaklaşımla gidilmesi ihtimali ve tehlikesi vardır. Bana, ömür boyu sürecek evliliğin TV kanallarında aranması saçma geliyor. 20 yaşında bir kızın, 25 yaşında bir erkeğin TV kanallarında ne aradığını gerçekten merak ediyorum.
Düşünsenize ömür boyu sürecek bir yolculuğa 15 dakikalık TV’de tanışmayla çıkılması ne kadar mantıklıdır? TV kanalında bulunan eş, başka bir TV kanalında sizi yolda bırakır. Son dönemlerde TV’de, internet ortamında ve bilgisayar gibi sanal dünyalarda sanal aşk ve sanal sevgiler çıktı. Bu tehlikeye dikkat çekmek gerekir.

“SANAL DÜNYANIN MUTLULUĞU DA SANAL”
Mutluluk TV’de, internette ve bilgisayarlarda aranmaz. Sanal dünyada aranan mutlulukta gerçek değil sanaldır. Dışarıdaki mutluluk geçicidir. Mutluluk öyle dışarılarda değil evde aranmalıdır. Mutluluk, görebilirseniz hemen yanı başınızdadır. Sizinle iyi ve kötü her günde birlikte olmak için evlenmiş kişi, gerçek ve kalıcı mutluluğa götürecek yoldur. Ama şimdi sanal dünyanın bir sonucu olarak kendinden ve eşinden ne istediğini bilmeyen nesil ortaya çıkıyor. Bu neslin ve sonrasındaki neslin nasıl olacağını kimse düşünmek bile istemez.

İLETİŞİM BAŞARIYA GÖTÜRÜR
Başarılı olmak istiyorsak iyi iletişim kurmak zorundayız. Son yıllarda çevremize baktığımızda konuşmayan ama sürekli cep telefonuyla yazışan insanların arttığını görürüz. İstanbul’dan gelirken önümde oturan sevgili olduğunu molada söyleyen gençler, tam 4 saat boyunca bir tek kelime konuşmadı. Her ikisi de cep telefonuyla mola yerine gelinceye kadar mesajlaştı. Mola yerinde kiminle mesajlaştıklarını sordum, onlar da birbirleriyle mesajlaştıklarını söyledi. Böyle bir sevgili olur mu? Hayatımızda değişen çok şey oldu. İnsanları başarıya götüren gerçeğin iletişim olduğunu bile unuttuk.

ic-1

NİKAH MEMURLARININ UNUTTUĞU SÖZ
Eskiden çiftler iyi günde kötü günde hastalıkta ve sağlıkta diye birbirlerine söz verirdi. Ama şimdi nikah memurlarımıza bakıyoruz, “Belediye Başkanımızın bana verdiği yetkiye dayanarak sizleri karı koca ilan ediyorum” diyor ve nikah kıyılıyor. Hani söz veriyorduk, ne oldu o sözler? Neden evlilikler eskiler gibi uzun süreli olmuyor? Birileri nikah memurlarımıza bu sözleri tekrar hatırlatmalı ve eskiden olduğu gibi eşler birbirlerine söz vermelidir.

“ALTIN KADINLAR” SEÇİMİ
Kadın Meclisi Başkanı Gülnur Oymak ise, çalışmalarıyla ilgili bilgi sundu. Oymak, “İl merkezi ve ilçelerde çeşitli etkinliklerimiz oldu. Şimdi ise bu etkinliklere yenilerini ekliyoruz. Yakında Altın Kadınlarımızı belirleyeceğiz. Kadınlarımızdan Altın Kadınlar Ödülü için 27 Şubat’a kadar meclisimiz hizmet binasına 2 dakikalık tanıtım CD’lerini getirmelerini rica ediyorum” dedi.

Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkan Yardımcısı Seçil Tok da meclisin KOSGEB-TOSYÖV desteğiyle 26 Şubat’ta açılacak olan sertifikalı girişimcilik eğitimi konusunda bilgi verdi.

Yorumlar

SEHER ARASLI   -  Bağlantı 15 Şubat 2014, 13:08

kesinlikle size katılıyorum.Nikahın bir anlamı var biz insanlar için.Dönüm noktamız bir çoğumuz için.Kendi nikahımdada sevgili nikah memuru söylemeişti iyi günde kötü günde… diye hala acısı durur içimde.Yaptıkları işin ehemmiyetinin farkına varmalı nikah memurları.Hatta diksiyon dersi bile almalılar bence

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı