REKLAMI GEÇ

3 kurumdan kan bağışı protokolü

3 kurumdan kan bağışı protokolü

Pamukkale Kaymakamlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Kızılay Denizli Şubesi arasında “Ülkem Sana Kanım Feda” protokolü imzalandı. Protokol kapsamında eğitim kurumlarında kan bağış kampanyaları düzenlenecek.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 25 Şubat 2016 Perşembe, 09:13

Pamukkale Kaymakamlığı’nda gerçekleştirilen protokol imza törenine, Kaymakam Veysel Beyru, İlçe Milli Eğitim Müdürü Reşat Erdoğan, Şube Müdürü Resul Çövüt, Kızılay Denizli Şube Başkanı Erdal Otçu katıldı.

Protokol hakkında bilgi veren Pamukkale Kaymakamı Veysel Beyru, “Pamukkale Kaymakamlığı, Pamukkale İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Kızılay Denizli Şubesi ve Kızılay Kan Bağışı Merkezi arasında 122 okulumuzda velilerimiz, öğrencilerimiz ve mahalle sakinlerimizin desteği ile kan bağışı kampanyaları düzenlemek amacıyla oluşturulan ‘Ülkem Sana, Kanım Feda’ kan bağışı kampanyası için protokol imzaladık. Protokol bir eğitim-öğretim süreci içerisinde geçerli olacak. Okullarımızda dönem dönem gerçekleştirilen etkinliklerde, kan bağışı içinde çağrıda bulunulacak” dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Reşat Erdoğan, geçtiğimiz dönem Doğan Demircioğlu Emsan İlkokulunda kan bağışı kampanyası gerçekleştirildiğini ve başarılı olduğunu hatırlatarak, “Önümüzde güzel bir örnek var. Doğan Demircioğlu Emsan İlkokulu’nda bir günde bağışlanan kan ile Türkiye rekoru kırıldı. Ben inanıyorum, bütün okullarımızda aynı duyarlılığı gösterecektir” diye konuştu.

TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLACAK
Denizli’nin en fazla nüfusuna sahip ilçelerinden olan Pamukkale’de okul sayısının da fazla olduğunu söyleyen Kızılay Denizli Şube Başkanı Erdal Otçu, “Protokol çerçevesinde okullarımızda düzenleyeceğimiz kan bağışı kampanyası, veliler, okul kadrosu ve mahalle sakinlerini kapsayacak. Ayrıca 18 yaşını doldurmuş lise son sınıf öğrencileri de bağışta bulunabilecek. Ben inanıyorum ki bu kadar geniş kapsamlı kan bağışı kampanyası ilk kez gerçekleştirilecek. Bu protokol de Türkiye’ye örnek olacak” dedi.

Her 5 dakikada bir 3 ünite kana ihtiyaç olduğunu vurgulayan Otçu, “1 ünite kan 3 kişinin hayatını kurtarıyor. Bağışlanacak her ünite kan, 3 kişiye can demek. O nedenle biz diyoruz ki, kan verin hayat kurtarın” dedi.

Konuşmaların ardından “Ülkem Sana Kanım Feda” protokolü imzalandı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı