REKLAMI GEÇ

Kan bağışçılarına Kızılay’dan madalya

Kan bağışçılarına Kızılay’dan madalya

Denizli’de gönüllü kan bağışında bulunan 167 kişi madalya ve plaketle ödüllendirildi.

/ DENİZLİHABER / 15 Haziran 2009 Pazartesi, 18:52

Denizli’de gönüllü kan bağışında bulunan 167 kişi, Denizli Polis Evi’nde düzenlenen törende, madalya ve plaketle ödüllendirildi. Ödül törenine Vali Yavuz Erkmen, Vali Yardımcısı Abdullah Acar, Denizli Ticaret Odası Başkanı Necdet Özer, Türkiye Kızılay Derneği Denizli Şube Başkanı Habib Yıldız, İl Sağlık Müdürü Erdoğan Taş, Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ahmet Altın ve gönüllü kan bağışında bulunan vatandaşlar katıldı.

45 ünite ve üstünde kan bağışında bulunan üç kişiye plaket, 35 ünite ve üstünde kan bağışında bulunan 11 kişiye altın madalya, 25 ünite ve üstünde kan bağışında bulunan 18 kişiye gümüş madalya, 10 ünite ve üzerinde kan bağışında bulunan 135 kişiye de bronz madalya verildi.

Denizli Kızılay Derneği Kan Merkezi Müdürü Uzman Doktor İlhan Oral, Türkiye’nin 2009 yılı içindeki kan ihtiyacının 1 milyon 800 bin ünite olduğunu belirterek bu miktarın çok büyük oranının, gönüllü kan bağışçılardan sağlandığını söyledi. Oral, gönüllü kan bağışçılarının ismini dahi bilmedikleri birçok insana hayat verdiklerini ve çok önemli bir görev yerine getirdiklerini söyledi.

Türkiye Kızılay Derneği Denizli Şube Başkanı Habib Yıldız da konuşma yaparak, bu hafta Kızılay Teşkilatı’nın kuruluşunun 141. yıldönümünün kutlandığını belirterek Kızılay’ın tarihçesi hakkında bilgi verdi. Kızılay’ın dünyanın neresinde bir acı varsa bu acıyı dindirmek için çalıştığını ifade eden Yıldız, “Ülkemizde 700’ü aşkın şubemiz, yüz binlerce üyemiz ve gönüllülerimizle ülkemiz insanının derdine derman olmak için çalışıyoruz” dedi.

Vali Yavuz Erkmen, gönüllü kan bağışçılarına teşekkür ederek Türk Kızılay’ının 141 yıldır çok önemli bir görevi yerine getirdiğini söyledi.  Kızılay’ın hem ülkemizde hem de ülkemiz dışında dil, din ve ırk ayrımı yapmadan birçok insanın yardımına koştuğunu belirtti.

Konuşmaların ardından gönüllü kan bağışında bulunan 167 kişi ile kurum olarak kan bağışında bulunan kurumların temsilcilerine ödülleri, Vali Yavuz Erkmen ve protokol üyeleri tarafından verildi.

 < ?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı