REKLAMI GEÇ

“Kızılay” Dergisi okurlarıyla buluştu

“Kızılay” Dergisi okurlarıyla buluştu

Medya Karapınar’ın Türk Kızılay’ı Denizli Şubesi’ne özel hazırladığı ve geniş kesime dağıtılacak olan “Kızılay Özel Sayısının’’ lansman toplantısı gerçekleşti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 8 Ağustos 2018 Çarşamba, 17:10

Siyaset D Dergisi’nin Kızılay özel sayısı lansman toplantısı ile kamuoyuna tanıtıldı. Bereketli Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleşen lansmana siyaset, iş, spor dünyasından önemli isimler de katıldı.

Şehrin önde gelen isimlerinin Kızılay hakkında görüşlerini içeren slayt gösterinin de yayınlandığı lansmanın açılışında konuşan Mustafa Karapınar, “Tematik yayın anlamında Denizli’de önemli bir boşluğu dolduran Siyaset D Dergimizi okurlarımız ile buluşturmaya devam ediyoruz. Ana dergimizin yanında geçtiğimiz ay yayınladığımız ‘Öğrencinin Sesi’ özel sayımızın ardından kamu yararına hizmet veren Türk Kızılay’ı Denizli Şubesi’nin çalışmalarının yer aldığı ve ilk kez yayınlanan ‘Kızılay Özel Sayısı’ okurlarıyla buluştu. Özel sayılarımız ileriki aylarda da çeşitli konularda devam edecek” dedi.

OTÇU, KIZILAY’IN 150. YAŞINI KUTLADI
Kızılay Denizli Şube Başkanı Erdal Otçu da Kızılay’ın 150. yaşını kutladığını belirterek, “Bir kısım idealist doktor tarafından 1868 yılında Osmanlı Yaralı ve Hasta Askerlere Yardım Cemiyeti adı altında faaliyete başlayıp daha sonra “Hilal’i Ahmer’’ adını alan bu iyilik hareketi şimdi kısaca Kızılay olarak anılıyor. Türk Kızılay’ı ihtiyaç anında dayanışmanın, ızdırap anında şevkatin, farklılıklar karşısında hoşgörünün ve savaşın en kızgın anında insancıllığın, merhametin ve tarafsızlığın simgesi. Kızılay’ın faaliyetleri zaman ve mekanla sınırlı olmayıp çalışan ve gönüllüleri ile birlikte her an aksiyona hazır halde bekleyen büyük bir organizasyon. Bu dev çınar bir buçuk asırdan beri dünyanın dört bir tarafında ay yıldızlı bayrağımızın yanında Kızılay Hilal’ini onur ve gururla dalgalandırmakta” dedi.

Kızılay’ın dil, din, ırk mezhep ve siyasi görüş ayrımı yapmadan Türk milletinden aldığı güç ile dünya mağdurun yaralarını sardığına dikkat çeken Otçu, “Ülkemizdeki ihtiyaç sahipleri bir yana, 5 kıtada milyonlarca mağdur ve mazlum insan Kızılay Hilal’ini görünce rahat bir nefes almakta çünkü bilinmekteki Kızılay ihtiyaç sahipleri arsında dil, din, ırk mezhep ve siyasi görüş ayrımı yapmadan Türk milletinden aldığı yardım elini mağdurun yaralarıyla buluşturarak yaraları sarmakta. Kızılay toplumda var olan yardımseverlik duygularını, hayır yapma arzularını çağdaş bir organizasyona dönüştürerek, geleneksel bir yapı ve halkın inanlarıyla ters düşmeden yürütmekte. Dünya ve ülkemizde bir çok şey değişse de insanların bir kap yemeğe, başını sokacak bir çadıra, üstüne alacağı bir battaniyeye olan ihtiyacı hiç değişmedi. Dolayısıyla Kızılay milyonlarca insana uzanan bir yardım eli olma fonksiyonunu devam ettiriyor. Seninle birlikte nice yıllara Kızılay” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı