REKLAMI GEÇ

Kızılay’dan hayırseverlere plaket

Kızılay’dan hayırseverlere plaket

Türk Kızılayı’na, 2010-2011 yıllarında nakdi yardımda bulunan Denizlili firma temsilcilerine Kızılay Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar’dan onur plaketi. Denizli’ye gelen Akat, dün gece yardımseverlerle bir araya geldi ve katkılarından dolayı Denizlililere teşekkür etti.

/ DENİZLİHABER / 18 Şubat 2012 Cumartesi, 13:21

Türk Kızılay’ı Denizli’de kent protokolü, Kızılay üyeleri ve Denizlili yardımseverlerle bir araya geldi.

Polisevinde düzenlenen törene, Vali Abdülkadir Demir, Denizli Milletvekili Bilal Uçar, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Metin Keşap, Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, oda başkanları, sivil toplum örgütü temsilcileri, gönüllü bağışçılar ve davetliler katıldı.

Törende konuşan Vali Abdülkadir Demir, daha önce 3 bakanlık çatısı altında olan afet ile ilgili kurumların tek çatı altında Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı adı altında bir araya toplandığını, Van depreminde bu birleşmenin doğru karar olduğunun ortaya çıktığını söyledi. Afet dönemlerinin insanların panik içinde olduğu ve çok seri karar verilmesi gereken zamanlar olduğunu ifade eden Vali Demir, birlik ve beraberliğin bu konuda önem arz ettiğini belirtti. Türk Kızılayının son dönemde önemli bir noktaya geldiğini ve bununda en büyük göstergesinin Van depreminde ihtiyaçların doğru organizasyon ile bilinçli bir şekilde hızla karşılandığını sözlerine ekleyen Vali Demir, Kızılaya yardımda bulunan hayırseverleri tüm Denizlililer adına kutladı.

Türk Kızılayı Genel Başkanı Akar ise yaptığı konuşmada, Türk Kızılayı’na yapılan yardımların her zaman ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldığını ve ulaştırılmaya devam edildiğini belirtti. Türk Kızılayı vasıtasıyla Van’da depremzedelere, Somali’de büyük bir iç savaşın ve kuraklığın pençesinde kendi yurdunda mülteci durumuna düşmüş olan ve ölümün eşiğindeki bebeklere, Pakistan’da sel felaketinden mağdur olan insanlara yardım eli uzattıkları için bağış yapanlara teşekkür eden Akar, Van’daki depremde, “Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve Türk Kızılayı’nın, dünyada eşi benzeri görülmemiş bir afet mücadelesi gerçekleştirdiğini” vurguladı.

Yaklaşık 1,5 milyon insanın etkilendiği deprem karşısında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Bakanlar Kurulu üyeleri, ilgili görevliler, bütün sivil toplum örgütleri ve Türk Kızılayı’nın el ele verdiğini ve muazzam bir başarıya imza atıldığını belirten Akar, şunları söyledi: “Van depremi, milletimizin bir bütün olduğunu, asla parçalanmak istemediğini, birbirini bir kardeşten öte büyük bir sevgiyle kucakladığını herkese göstermiştir. Orada gerçekleri gördük. Orada üretilen yalanları gördük. Türk milletini, devletini bölmeye, parçalamaya çalışan insanların beyhude çabalarına şahit olduk. Ama devletin müşfik elinin ve Türk milletin merhamet eli olan Türk Kızılayı’nın orada yaptıkları karşısında, bugün bölücülük nutukları atanlar bile gelip teker teker teşekkür ettiler, elimizi sıktılar.” Somali’ye yapılan yardımlara da değinen Akar, bu ülkeye, Türk milleti tarafından sadece nakdi olarak 100 milyon lira bağışta bulunulduğunu kaydetti. Akar, “Vatandaşımızın bize, Somali’ye harcanmak üzere emanet ettiği 100 milyon lirayı orası için harcamaya ve insanların yaralarına derman olmaya devam ediyoruz. Büyük mezbahane, soğuk hava depoları yapıyoruz. Orada Türkiye Vakfı kuruyoruz. Bu vakıf sayesinde Sağlık Meslek Lisesi inşa edeceğiz. İnsanların ihtiyaçlarını karşılamak için birçok projeyi hayata geçireceğiz” diye konuştu.

Akar’ın konuşmasının ardından, 2010-2011 yıllarında Denizli Kızılay Şubesi’ne bağışta bulunan yardımseverlere plaketleri verildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı