REKLAMI GEÇ

Kızılay Kan Alma Birimi’nde kütüphane kuruldu

Kızılay Kan Alma Birimi’nde kütüphane kuruldu

Kızılay Denizli Şubesi, anlamlı bir çalışmaya imza attı. Kısa süre önce görevi devreden eski başkan Erdal Otçu’nun projesi hayata geçirildi. Kızılay Çınar Kan Alma Birimi’nde kütüphane kuruldu, kitaplar raflardaki yerini aldı, kan vererek okuyacak bağışçıları bekliyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 7 Mart 2019 Perşembe, 14:45

Kızılay’da kısa süre önce yapılan genel kurul ile Başkan Erdal Otçu görevi Adem Salih Deniz’e devretti. Otçu’nun görevi bırakmadan önce altyapı hazırlıklarını yaptığı önemli bir proje hayata geçirildi.

Kızılay Çınar Kan Alma Birimi’nde kan vermek isteyen bağışçıların zamanlarını en iyi şekilde değerlendirmeleri için kütüphane oluşturuldu, raflar kitaplarla donatıldı.

KİTAP OKUYAN KADIN İLHAM VERDİ
Projenin nasıl ortaya çıktığını ve süreci anlatan eski Başkan Erdal Otçu, başkanlık görevi sırasında rutin ziyaret için Çınar Kan Alma Birimi’ne geldiğini, bu sırada beyaz kan veren bir kadının kitap okuduğunu gördüğünü söyledi. Beyaz kan bağışının yaklaşık 1 saat sürdüğünü dile getiren Otçu, “Kitap okuyan kadından da izin alarak fotoğrafını çekip sosyal medyada paylaştım. Altına da kan verirken kitap okumak ister misiniz diye sordum. Geri dönüşler çok olumluydu, biz de çalışmalara başladık” dedi.

Genel merkez ile görüşmelerinin ve onay alınmasının ardından girişimlere başladıklarını anlatan Otçu, Kızılay’dan kitapların geldiğini söyledi. Daha fazla kitap için girişimlerini sürdürdüklerini belirten Otçu, Herkese Kitap Vakfı ile temasa geçtiklerini dile getirdi.

Otçu, “Kısa süre içinde 3 koli kitap gönderdiler ve raflarımıza yerleştirdik. Şimdi kan vermeye gelen bağışçılarımız, burada kaldıkları süreyi kitap okuyarak verimli bir şekilde değerlendirebiliyor. Bu bizim için çok önemli. Tabi kitap hiçbir zaman yeterli olmaz. Hala kitap bağışlarını kabul ediyoruz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı