REKLAMI GEÇ

Kızılay, kurban vekaletini bekliyor

Kızılay, kurban vekaletini bekliyor

Kızılay Denizli Şubesi kurban vekaletlerini almaya başladı. Geçtiğimiz yıl 338 kurban vekaleti alan Kızılay, bu yıl da vatandaşları vekalet bekliyor. Kızılay Şube Başkanı Adem Salih Deniz, “İslami usullere göre kesilen kurbanların yurt içi kurban vekalet bedeli 1.050, yurt dışı vekalet bedeli de 850 Türk Lirası olarak belirlendi” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 10 Temmuz 2020 Cuma, 10:02

Yaklaşan Kurban Bayramı öncesi hazırlıklarını tamamlayan Kızılay Denizli Şubesi kurban vekaleti almaya başladı. İnternet üzerinden vekalet verileceği gibi şubeye giderek de elden bağış yapılabilecek. 2018 yılında 356 kurban vekaleti alan kurum, 2019’da 338 vekalete ulaştı. Türkiye’de kurban vekaleti alan ilk on il arasında yer alan Denizli’de bu yılın hazırlıkları başladı.

“Kurban bereketini yıl boyu yaşatıyorsan hilal olsun” sloganı ile 2020 yılı bağışlara start veren Kızılay Denizli Şube Başkanı Adem Salih Deniz, “Kurban vekaletinizi Kızılay’a verin. Usulüne uygun olarak kesilen kurbanlarınız yıl boyu sofralara bereket olsun” dedi.

İSLAMİ USÜLLERE GÖRE KESİLİYOR

Kampanya sürecini anlatan Deniz, “Yurt içi ve yurt dışından bağış kanallarını kullanarak kurban vekaletinizi Kızılay’a verebilirsiniz. Bu işlemi yapan kişilere kurban vekaletlerinin alındığına dair cep telefonlarına kısa mesaj ve elektronik posta ile bilgilendirme yapılmaktadır. Modern ve hijyenik kesimhanelerde veteriner denetiminde din görevlileri gözetiminde vekalet sahiplerinin ismi okunarak islami usullere uygun olarak noter gözetiminde kurban kesimi yapılmaktadır. Kesimi yapılan kurbanlar, parçalama, şoklama, konserveleme, kontrol testi gibi tüm işlemler yurt içinde yapılmaktadır. Kesimi yapılan ve kontrolden geçen kurban etleri, Kurban Bayramı döneminde sıcak et olarak, yıl boyunca Kızılay aşevlerinde yemek, Türk Kızılay’ı şubelerinden gıda yardımı, yine yıl boyu kuşbaşı ve kıyma kavurma olarak farklı şekillerde ihtiyaç sahiplerine dağıtılır. Son olarak kesin sonunda kurban vekaleti veren kişilere kurban kesimi sonrasında cep telefonlarına kısa mesaj ve elektronik posta marifeti ile bilgilendirme yapılmaktadır” dedi.

KURBAN VEKALET BEDELLERİ

Kurban vekalet bedellerini de açıklayan Deniz, “Yurt içi kurban vekalet bedelimiz 1.050 Türk Lirası. Yurt dışı bedeli ise 850 Türk Lirası. Yurt içi vekaletler için 168 çağrı merkezi aranarak, www.kizilay.org.tr internet üzerinden tüm bankalardaki tahsilat menüleri şube ve temsilciliklerimiz internet bankacılığı üzerinden vekalet yapılabilir. Yurt dışı vekaletleri için de Ziraat Bankası İnternational AG ıban No: DE26 5122 0700 1080 0000 01 / SWIFT: TCZBDEFF internet bankacılığı üzerinden vekalet yapılabilir. Ayrıca hayırseverlerimiz cep telefonlarından 2868’e bayramlık yazarak kısa mesaj atıp 10 lira karşılığında bayramlık yardımında da bulunabilirler. Ayrıca Kızılay Denizli Şubesi’ne gelerek veya 0 258 264 43 43 numaradan da bizlere ulaşarak vekalet verebilirler. Gelemeyecek olan hayırseverlerin bulundukları yere giderek vekaletlerini alıyoruz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı