REKLAMI GEÇ

Kızılay PAÜ’de afeti anlattı

Kızılay PAÜ’de afeti anlattı

Kızılay Denizli Şube Başkanı Adem Salih Deniz, Pamukkale Üniversitesi Genç Kızılay Topluluğu tarafından düzenlenen “Afet ve yardım bilinci” toplantısında üniversitelilere seslendi. Deniz, “Afetin ne zaman olacağını kestiremeyiz ama önlem alabiliriz” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 22 Kasım 2019 Cuma, 16:22

Pamukkale Üniversitesi Genç Kızılay Topluluğu tarafından “Afet ve yardım bilinci” konulu konferans düzenlendi.

Konferansa konuşmacı olarak Kızılay Denizli Şubesi Başkanı Adem Salih Deniz, Bölge Kan Merkezi Müdürü Dr. Zafer Aydın, ilkyardım eğitmeni Neriman İnci katıldı.

Toplantıda ilk sözü Şube Başkanı Adem Salih Deniz aldı. Kızılay’ın kuruluştan bugüne geçirdiği süreci anlatan Deniz, Kızılay’ın kuruluş amacını ve ilkelerini anlattı.

Genel hatlarıyla Kızılay Denizli Şubesi’nin yardım ve kan hizmetlerini öğrencilerle paylaşan Deniz, ülkenin en önemli yardım organizasyonu olduklarını kaydetti.

Afetin öngörülemez ama önlenebilir olduğunu dile getiren Deniz, “Özellikle deprem konusunda alınacak önlemler, acıları ve gözyaşını engeller. Enerjimizi bu yönde kullanmalıyız” dedi.

Bölge Kan Merkezi Müdürü Dr. Zafer Aydın ise kan bağışının önemini anlattı, ülke genelinde ve ilimizde kan bağışı faaliyetlerini anlattı. Kanın acil değil sürekli ihtiyaç olduğunu dile getiren Aydın, “Kimin kana ne zaman ihtiyaç duyacağı bilinmez. Bu nedenle biz stoklarımızı sürekli hazır tutmak zorundayız. Buradaki en büyük gücümüz ise yardımsever halkımız” dedi.

Etkinliğin son bölümünde ise Kızılay Denizli Şubesi ilk yardım eğitmeni Neriman İnci, hayat kurtaran ilkyardım teknikleri üzerine bilgiler verdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı