REKLAMI GEÇ

KIZILAY’DA DEPREM

Kızılay Denizli Şubesi Başkanı Salih Coza ve yönetimi, ‘Genel merkeze karşı mali ve hukuki yükümlülüklerini süresi içinde yerine getirmemeleri’ gerekçe gösterilerek görevlerinden alındı. Coza, “Tam hasta sayımız ve hasılatlarımız artmışken, tıp merkezimizin kara geçmesi kaçınılmaz hale gelmişken görevimizden alındık” dedi.

/ DENİZLİHABER / 22 Ağustos 2007 Çarşamba, 00:00

Kızılay Denizli Şubesi’nde, 11 yıl başkanlık yapan Salih Coza ve yönetimi görevinden alındı. Görevden alınma gerekçelerinin, Kızılay Tüzüğü’nün 35/13 maddesindeki ‘Genel merkeze karşı mali ve hukuki yükümlülüklerini süresi içinde yerine getirmemek’ olduğunu belirten Coza, bunca yıldır verdikleri emeğin karşılığının bu olmaması gerektiğini söyledi.

Coza ve yönetimi, DEGİAD’da yaptıkları basın toplantısında, genel merkezin kararından üzüntü duyduklarını dile getirdi. Coza, “Görevden alınma nedenimiz olan Tıp Merkezi’nin açılması ve yapımı tamamen genel merkez tarafından verilen yetki dahilinde gerçekleştirilmiştir. Şubemizin hiçbir geliri yoktur. Bugünkü değeri yaklaşık 2.5 trilyon lira olarak belirlenen çalışır durumdaki tıp merkezimiz, sadece özverili ve hayırsever insanlarımızın destekleri, yardımları ve bağışları ile yönetim kurulu, kadın kolları, gençlik kollarının düzenlediği aktiviteler ve Rahmetli Valimiz Yazıcıoğlu’nun destekleriyle ortaya çıkmıştır. Dönemin belediye başkanı Ali Aygören’in destekleriyle, yerimizin Kızılay’a devrini gerçekleştirdik” dedi.

Coza, 2005 ve 2006 yıllarında hazırlanan müfettiş raporlarında, şubenin çalışmalarından övgüyle söz edildiğini belirten Coza, “Bizler, herhangi bir isim altında Kızılay’dan bir kuruş almadık. Kızılay’ın 658 şubesi vardır. 658’inin de genel merkeze borcu vardır. Biz de tıp merkezinin işletilmesi sırasında, personel aylıklarının ödenmesinde yaşadığımız zorluğu aşmak için 600 bin YTL civarında ödünç para aldık. Bu parayı zamanında geri ödeyemediğimiz için görevimizden alındık. Oysa, 15 Haziran 2007 tarihli SGK tebliği ile tüm sosyal kurumlarla sözleşme yapma olanağımız doğdu. Süratle hekim kadromuzu tamamladık, daha tanıtım ve reklam aşamasına bile geçmeden hasta sayımız ve günlük hasılatlarımız artamaya başladı. Tıp merkezini, yıllık 1.5 trilyon lira cirosu olan bir işletme haline getirdik. Tıp merkezinin kar edeceği kaçınılmaz duruma gelmişken, görevden alındığımız şahsıma, yönetim ve denetim kurulundaki arkadaşlarıma tebliğ edildi” diye konuştu. Coza, görevden alınmalarının ardından Habib Yıldız ve arkadaşlarının yönetime atandığını söyledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı