REKLAMI GEÇ

Kızılay’dan kan bağışı çağrısı

Kızılay’dan kan bağışı çağrısı

Kızılay Güney Ege Bölge Kan Merkezi Müdürü Dr. Zafer Aydın, koronavirüs salgını nedeniyle kan bağışlarında ciddi azalma olduğunu belirtti, “Kan bağışında bulunun” çağrısı yaptı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 16 Nisan 2020 Perşembe, 18:30

Kızılay kan stokları ve kan bağışı ile ilgili açılama yapan Kızılay Güney Ege Bölge Kan Merkezi Müdürü Dr. Zafer Aydın, tehdit öncesinde yüksek olan kan ve kan ürünü stoklarında, ciddi oranda azalmalar başladığını söyledi.

Aydın, “Ülke olarak bir pandemi tehdidi altında olsak dahi, bu viral bulaş sebebiyle tedavi gören hastalarımız haricinde, sürekli olarak kan ve kan ürünü alması gereken talasemi, hemofili, kanser gibi kronik hastalarımız ile gebelikte görülen akut kanama, ertelenemeyen ameliyatlar, trafik kazaları gibi nedenlerle de acil ihtiyaç duyulan hastalarımız için kan ve kan ürününe ihtiyaç duyulmaktadır. Bu süreç içerisinde Kızılay alanlarında tüm tedbirleri almış, gerekli hijyen ve koruyucu donanımları eksiksizce sağlamıştır. Bölgemizdeki tüm vatandaşlarımızın zorunlu olmadıkça evden çıkmamaları, sosyal izolasyon ve maske kullanımı gibi gerekli koruyucu tedbirlerini bizde tekraren hatırlatıyoruz. Ancak yine tüm hemşehrilerimizi iyilik için, tedavi bekleyen hastalarımız için Kızılay’ın açık tuttuğu kan bağış noktalarımıza kan bağışı yapmaya davet ediyoruz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı